Igokea na Bilbao, Bahčešehir i Nimburk

M. Z.
Foto: ABALIGA

MIES - Košarkaši Igokee nisu imali sreće na žrijebu grupa FIBA Lige šampiona.

Ekpa iz Aleksandrovca našla se u grupi D sa španskim Bilbaom, turskim Bahčešehirom i Nimburkom.

Bilbao se vraća u Ligu šampiona i prošle sezone bio je deveti u ACB ligi, Bahčešehir je osvajač FIBA Evropa kupa te ima velike planove za budućnost, a već su angažovali Jaku Blažiča, dok je Nimburk dobro poznat rival jer su prošle sezone igrali zajedno u grupi (domaćini upisali pobjede).

Treću sezonu zaredom trener Dragan Bajić povešće ekipu u renomirano evropsko takmičenje u kojem je tokom protekle dvije sezone bilježio sjajne rezultate. Prve sezone se iz kvalifikacija probio do top 16 faze dok je prošle stao u baraž za popunu top 16 faze.

Takmičenje u novoj sezoni počeće u oktobru, a do njega će pokušati da stigne FMP. Rival "pantera" u prvom kolu kvalifikacija biće španski Breogan. Ekipa iz Železnika nije imala sreće u žrijebu jer je španski predstavnik sjajno igrao prošle sezone i zauzeo 11. mjesto na tabeli. Ukoliko FMP slavi rival u drugoj rundi biće mu češka Opava. Ukoliko i njih prođu u finalu kvalifikacija igraće protiv boljeg iz mečeva Gmunden/Parnu Sadam-Baken Bers, a ako trijumfuju u kvalifikacijama zauzeće mjesto u grupi E, sa Darušafakom, Hapoel Jerusalimom i Rajzenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana