Igokea kreće u pohod na grupnu fazu FIBA Lige šampiona: Hrabro na Kluž i Vujoševića

Milan Zubović
Igokea kreće u pohod na grupnu fazu FIBA Lige šampiona: Hrabro na Kluž i Vujoševića

BOTEVGRAD - Ekipa Kluža prva je prepreka košarkašima Igokee na putu ka grupnoj fazi FIBA Lige šampiona, a meč prvog kruga kvalifikacija na rasporedu je večeras od 19.30 časova.

Zbog pandemije virusa korona organizovana su dva kvalifikaciona turnira, jedan u bugarskom Botevgradu, a drugi i kiparskoj Nikoziji. U svakoj rundi biće igran po jedan meč i ukoliko Aleksandrovčani budu bolji od predstavnika Rumunije, u drugom kolu sastaće se sa pobjednikom meča Friburg (Švajcarska) - Sporting Lisabon (Portugalija) i taj susret bio bi na rasporedu u petak. Povrede igrača mučile su trenera Igokee Dragana Bajića u posljednje vrijeme pa neće moći da računa na Entonija Klemonsa, dok je nastup Dalibora Ilića pod velikim znakom pitanja, a Antabija Voler je odnedavno ponovo u pogonu. Bajić je naglasio da su uslovi u Botevgradu odlični, sve je dobro organizovano, termini za treninge se poštuju dok je hotel udaljen petnaestak minuta od dvorane.

- Bez obzira na odlične uslove koji su nas sačekali biće teško dobiti meč protiv Kluža. Imali smo dosta problema pred kvalifikacioni turnir i hendikepirani smo izostankom Klemonsa i Ilića, ali su ostali spremni da se pokažu u najboljem svjetlu. Igramo protiv ozbiljne i jako čvrste ekipe koja igra agresivno u odbrani i iz tranzicije dolazi do laganih poena, tako da ćemo morati biti koncentrisani svih 40 minuta, jer protivnik zna kazniti sve propuste - izjavio je Bajić.

Rumunski klub nije onaj koji su priželjkivali u taboru Aleksandrovčana pred žrijeb, jer ga sa klupe predvodi Duško Vujošević, dok je ovog ljeta stigao Andrija Stipanović, koji je dobro poznat ovdašnjoj publici jer je godinama igrao u ABA ligi. Bajić je već pobjeđivao Vujoševića.

- Pobjeđivao sam ga, ali i on mene, tako da neće biti posebnih iznenađenja. Spremni smo i u dobroj smo formi, obzirom na to da nismo odigrali dovoljno kontrolnih utakmica. Ipak, šta je tu je. Jedna utakmica je na rasporedu i neki drugi momenti mogu da odluče. Motivisani smo maksimalno i raduje me to što kod svih svojih igrača vidim veliku volju da dođu do pobjede - naglasio je Bajić.

Ostali mečevi

Rezultati i parovi prvog kola, grupe na Kipru: Groningen - Dnjipro 88:53, Neptunas - London lajons 77:73, Keravnos - Iraklis, Cmoki - Balkan (igrano sinoć). Grupe u Bugarskoj, danas: Baken Bers - Hapoel Tel Aviv (15.30), Friburg Olimpik - Sporting Lisabon (15.30), Anvil - Mons (19.30), Kluž - Igokea (19.30).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana