Igokea ispustila pobjedu

M. Z.
Igokea ispustila pobjedu

LAKTAŠI - Tvrda i teška utakmica viđena je u Laktašima iz koje je Budućnost izašla kao pobjednik protiv Igokee rezultatom 87:82, u 19. kolu ABA lige.

Bila je to 13. pobjeda Podgoričana u regionalnom takmičenju, a izabranici trenera Dragana Bajića izgubili su prvo mjesto na tabeli koje su držali pred ovaj meč.

Posljednji susret 19. kola ponio je epitet derbija kola, ali nije ponudio atraktivnu već rudarsku košarku jer su se obje ekipe mnogo mučile da dođu do poena, naročito u prvih 30 minuta. Najveću prednost tokom susreta, plus šest, imao je domaći tim u dva navrata i činilo se da će stići do novog trijumfa, ali su gosti uspjeli doći do preokreta u posljednje dvije minute i velikog slavlja.

Koliko je utakmica bila izjednačena svjedoči podatak da je viđeno čak 19 izjednačenja. Posljednju šansu da dođu do trijumfa imao je domaćin preko Edina Atića koji je bio izblokiran prilikom šuta za tri poena 13 sekundi prije kraja pa je bio veoma ljut na sebe zbog tog promašaja te nije mogao da se smiri i zaradio tehničku grešku nakon što je jako udario loptom od parket nakon izvođenja slobodnih bacanja Amedea dela Velea.

Upravo je Atić zajedno sa Stivenom Grejom bio najbolji kod domaćina sa po 14 poena, pratio ih je Stefan Pot sa 13, a kod gostiju Džastin Kobs ubacio je 18. Igokea sada ima 14 pobjeda i četiri poraza dok je Budućnost na skoru 13-3.

Ove dvije ekipe moraju da odigraju međusobni susret šestog kola koji je već dva puta odgađan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana