Igokea ispustila Mornar

M. Z.
Igokea ispustila Mornar

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee imali su odličnu priliku da pobjedom otvore novu sezonu ABA lige, ali nisu uspjeli da pred svojom publikom nadigraju Mornar koji je slavio sa 91:83.

Bez kapitena Marka Jošila koji nije igrao zbog viroze, povrijeđenih Darka Talića i Stefana Đorđevića te nedovoljno oporavljenih Koste Kondića, Kenrika Reja i Brajanta Kraforda ekipa iz Aleksandrovca pružila je dobru igru sve do posljednjih pet minuta susreta kada je poklekla. Imali su izabranici trenera Dragana Bajića prednost od deset poena u nekoliko navrata koju nisu uspjeli da sačuvaju do kraja. Trojkom Petra Vujačića Mornar je poveo sa 74:72, prešao u prednost koju je sačuvao do kraja.

Kod pobjednika briljirao je Deron Rasel sa 41 poenom te po šest skokova i asistencija, a Vladimir Mihailović dodao je 26. Domaćin je imao pet igrača sa dvocifrenim učinkom, dvojicu sa dabl dabl učinkom, a prednjačio je Mario Nakić sa 16 poena i deset skokova, Nikola Tanasković postigao je 15 poena uz devet skokova, Brajant Kraford imao je po 13 poena i asistencija, Dešon Stivens 12 poena, a Antabija Voler 11.

Igokea će idućeg 5. oktobra gostovati Bahčešehiru u prvom kolu Lige šampiona dok će drugi ispit u ABA ligi imati 9. oktobra u gostima kod Mege koju vodi njen bivši član stručnog štaba Marko Barać.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana