Igokea i Spars igraju novi meč

Milan Zubović
Igokea i Spars igraju novi meč

SARAJEVO - Sporna utakmica 14. kola Lige BiH između Igokee i Sparsa biće ponovo odigrana, a termin je do idućeg kvalifikacionog prozora u februaru.

Sarajevski klub nije se pojavio u Aleksandrovcu u utorak naveče kada je utakmica bila zakazana tako da je komesar takmičenja Siniša Jakovljević predložio da bude registrovana službenim rezultatom 20:0 za domaćina, ali Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH to nije prihvatio i naredio je odigravanje novog susreta.

- Nova utakmica biće odigrana u terminu o kojem će se klubovi dogovoriti, a to će biti prije prvog narednog reprezentativnog prozora. Bilo je nedostatka komunikacije između članova Upravnog odbora i klubova tako da nije bila sporna samo utakmica između Igokee i Sparsa. Četiri kluba koja igraju ABA i Drugu ABA ligu moraju da budu fleksibilniji kada su termini u pitanju te da postoji malo više tolerancije - rekao je član UO KS BiH Boris Spasojević.

Takmičenje u Ligi BiH koje je nepravomoćno prekinuo generalni sekretar Amer Čolan biće nastavljeno po ranije utvrđenom kalendaru.

- Tolerancije mora da bude više i niko osim Upravnog odbora ne može da prekida prvenstvo koje će biti nastavljeno kako je planirano - naglasio je Spasojević.

Problem je nastao kada su Sarajalije odbile ponuđeni termin igranja pravdajući se da nemaju dovoljno vremena za oporavak jer ih večeras očekuje meč Druge ABA lige protiv Splita i tražili su da meč bude odigran dan ranije na šta u Igokei nisu pristali jer su manje od 24 sata prije toga igrali meča ABA lige protiv FMP-a. Pošto se klubovi nisu uspjeli usaglasiti reagovao je komesar takmičenja i po ovlašćenjima koje je dobio od KS BiH odredio da termin meča bude dva dana poslije Igokeinog susreta i dva dana prije nastupa Sparsa u regionalnom takmičenju. Tada je reagovao i generalni sekretar KS BiH Amer Čolan koji je zvaničnim dopisom obavijestio klubove o prekidu takmičenja i suspendovao nominacije mečeva 15. kola Lige BiH do sastanka članova Upravnog odbora dok je komesar Jakovljević to odbio jer je tvrdio da prema propozicijama takmičenja gensek nema ovlasti to da učini, već samo UO, te je podvukao da će naredno kolo biti igrano što se na kraju pokazalo tačnim.

Čolan potpredsjednik

Generalni sekretar KS BiH Amer Čolan u trenutku imenovanja na tu funkciju, početkom novembra 2018. godine, bio je potpredsjednik KK Realway iz Sarajeva koji se sredinom prošlog decembra fuzionisao sa Sparsom pa sada nose zvaničan naziv Spars Realway.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana