Igokea gostuje Ostendeu u drugom meču baraža Lige šampiona: Pobjeda za top 16

Milan Zubović
Igokea gostuje Ostendeu u drugom meču baraža Lige šampiona: Pobjeda za top 16

OSTENDE - Košarkaši Igokee vraćaju se na teren nakon desetak dana prinudne pauze uzrokovane infekcijom virusa korona i samo pobjeda im je u mislima protiv Ostendea.

Ekipa iz Aleksandrovca večeras od 20 časova gostuje u Belgiji, a trijumf u drugom susretu baraža za popunu top 16 faze Lige šampiona donijeće im plasman u drugu rundu, drugu sezonu zaredom. Ovaj susret trebalo je da bude odigran prošle sedmice, ali je odgođen za večeras zbog velikog broja inficiranih u taboru ekipe iz Republike Srpske. Prvi meč igran u Laktašima domaćin je dobio rezultatom 87:72. Tada je bio lišen pomoći trojice “visokih” igrača Stefana Đorđevića, Dešona Stivensa i Dalibora Ilića koji se vraćaju na parket pa će pomoćni trener Marko Barać imati veću rotaciju mada je on ukazao na određene probleme jer je ekipa dugo vremena bila bez treninga. Ujedno, Igokea će pokušati da dođe do šeste vezane pobjede u oba takmičenja gdje nastupa.

Plejmejker Darko Talić vjeruje da će zajedno sa saigračima već večeras riješiti pitanje putnika u dalje takmičenje te da neće morati igrati majstoricu 20. januara na svom terenu.

- Očekuje nas druga utakmica protiv Ostendea koja je sigurno jedna od najbitnijih u dosadašnjem dijelu sezone. Svjesni smo da nas jedna pobjeda dijeli do plasmana u top 16 fazu i sigurno da smo maksimalno koncentrisani te da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo taj cilj. Bila bi to velika stvar za sve nas i za klub da drugu sezonu zaredom izborimo nastup među 16 najboljih timova Lige šampiona. Mislim da je ključno da prenesemo energiju i stav iz prve utakmice bez obzira na sve probleme koje smo imali proteklih nekoliko dana - izjavio je Talić.

Kapiten Igokee Marko Jošilo rekao je da se ekipa za ovaj meč spremala u specifičnim uslovima, ali da će biti spremni za novi okršaj.

- Ostende će sigurno igrati drugačije nego što je igrao u Laktašima. To je ekipa koja igra jako dobro na domaćem terenu i moraćemo odgovoriti na pravi način kako bismo uspeli da pobedimo i plasiramo se u top 16 - kazao je Jošilo.

Grupa K

Ukoliko izbori plasman u top 16 fazu, Igokea će igrati u grupi K zajedno sa Unikahom, Klužom i boljim iz duela Hapoel Jerusalim - Prometej. Tim iz Izraela slavio je u prvoj utakmici sa 95:70 dok je druga na rasporedu večeras od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana