Igokea gostuje Crvenoj zvezdi u majstorici polufinala ABA lige: Pobjeda za finale

Milan Zubović
Igokea gostuje Crvenoj zvezdi u majstorici polufinala ABA lige: Pobjeda za finale

LAKTAŠI - Popravnog više nema i pobjednik će u finale ABA lige na megdan Budućnosti.

U taboru Igokee vjeruju da večeras od 18.30 časova mogu napraviti podvig na gostovanju kod Crvene zvezde i slaviti u majstorici polufinala. Biće ovo peti susret ova dva tima ove sezone i do sada je svako pobjeđivao na svom terenu, mada je ekipa Dragana Bajića oba puta sjajno igrala u Beogradu te bila nadomak trijumfa. Nedostatak koncentracije u ključnim momentima dva puta je koštao Aleksandrovčane i to je ono na šta sada moraju obratiti pažnju.

- U revanšu smo ponovo ispisali istoriju kluba prvom pobjedom u plej-ofu. Vruće glave poslije meča rekao sam da smo odigrali utakmicu na visokom nivou i sada stojim iza toga, jer smo u najvećoj mjeri ispoštovali sve dogovoreno, pogotovo u defanzivi. Znam sa kakvim momcima radim, pun sam samopouzdanja i u Beograd ne idemo sa bijelom zastavom već s namjerom da dobijemo taj meč, ispišemo novu stranicu i plasiramo se u finale. Nakon svih odigranih utakmica, pogotovo sa Crvenom zvezdom, mislim da imam za pravo da tako razmišljam. Vjerujem u ono što radim i da vjerujem u igrače sa kojima radim jer je riječ o grupi jako poštenih i inteligentnih momaka - rekao je Bajić.

Prednost gostujućeg tima leži u činjenici da rasterećeni dočekuju majstoricu za razliku od domaćina koji ima imperativ osvajanja nove titule što će donijeti ponovni plasman u Evroligu.

- Mnogo informacija pripremimo za utakmicu i oni to na najbolji mogući način odrade na parketu. Kao trener nemam pritiska što sam nastojao da prenesem na svoje igrače i da rasterećeni pokušamo odigrati što bolju košarku kako u defanzivnom, tako i u ofanzivnom dijelu. Veliki respekt imam prema Crvenoj zvezdi i mom prijatelju Dejanu Radonjiću koji je izborio prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja. Neće nam biti lako jer Zvezda posjeduje veliki kvalitet, igra na svom terenu, ali idemo sa puno samopouzdanja da pokušamo pobijediti i plasiramo se u finale - dodao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana