Igokea gostuje Budućnosti u odgođenom meču šestog kola ABA lige: Druga meč lopta za plej-of

Milan Zubović
Igokea gostuje Budućnosti u odgođenom meču šestog kola ABA lige: Druga meč lopta za plej-of

PODGORICA - Drugu meč loptu za ovjeru plej-ofa ABA lige košarkaši Igokee imaće večeras od 20 časova protiv Budućnosti na gostujućem terenu.

U pitanju je utakmica šestog kola koja je već dva puta bila odgađana i svoj epilog trebalo bi da dobije večeras dok ekipa iz Republike Srpske u Podgoricu stiže opterećena kadrovskim problemima. Trener Dragan Bajić ne može da računa na povrijeđenog Edina Atića dok Stiven Grej nema pravo nastupa jer je ekipu pojačao sredinom januara i nije bio registrovan za šesto kolo pa će kormilar tima iz Aleksandrovca morati da traži nova rješenja na poziciji beka. Rovit je i Džeki Karmajkl od utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu prošle nedjelje. Tradicija Igokei ne ide u prilog jer je poražena na svih devet gostovanja dok su prvi meč ove sezone izgubili na svom terenu u dramatičnoj završnici.

- Iz Beograda smo krenuli put Podgorice gdje nas očekuje još jedan težak meč. To je ekipa koja ima najviše ambicije u ovom takmičenju i koji dolaskom trenera Dejana Milojevića igra u odličnoj formi u posljednje vrijeme. Sigurno nas čeka težak zadatak, a ono što nas brine to je problem sa povredama naših igrača Atića i Karmajkla, a pravo nastupa nema Grej koji u momentu odgađanja utakmice nije bio licenciran. Međutim, šta je tu je, sastav koji imamo na raspolaganju pokušaćemo maksimalno da iskoristimo i pružimo što jači otpor Budućnosti. Najbitnije je da zdravi izađemo iz ovog meča da bismo što spremniji dočekali kraj ABA lige, odnosno borbu za plej-of - izjavio je Bajić.

Igokea ima skor 19-5 i odlične šanse da osigura mjesto među četiri najbolje ekipe gdje će je odvesti jedna pobjeda u preostala dva meča protiv crnogorskih timova mada teoretski može proći dalje i uz dva neuspjeha. Ukoliko Aleksandrovčani ne trijumfuju večeras šansu će imati na domaćem parketu protiv direktnog rivala Mornara koji igra u očajnoj formi, a trener ekipe iz Bara Mihailo Pavićević ranije je najavio da ga ne interesuje završnica regionalnog takmičenja dok je Džastin Hamilton napustio tim. Vodu na Igokein mlin mogla da bi da skrene Budućnost koja će odmjeriti snage sa Mornarom u odgođenom meču i ukoliko trijumfuje biće to osmi poraz Barana koji bi otpali iz igre za plej-of. Ukoliko četa iz Aleksandrovca bude izjednačena sa Cedevita Olimpijom biće ispred nje jer ima bolji međusobni skor.

Dvomeč

Prvi od dva meča protiv Cedevita Olimpije Crvena zvezda će odigrati večeras od 18 časova na svom terenu, dok će u nedjelju biti gost u Ljubljani. Trener Beograđana Dejan Radonjić ima problema sa sastavom tima jer ne može da računa na centra Lendrija Noka zbog administrativnih razloga. On je na Mali Kalemegdan stigao 25. decembra, a utakmica je trebalo da bude odigrana pet dana ranije dok će moći da igra u Ljubljani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana