Igokea domaćin Partizanu u desetom kolu ABA lige: Bajić protiv svog idola

Milan Zubović
Igokea domaćin Partizanu u desetom kolu ABA lige: Bajić protiv svog idola

LAKTAŠI - Najbolji evropski trener svih vremena Željko Obradović biće gost Igokee poslije 11 godina.

Tog 6. oktobra 2010. sa Panatinaikosom je bio na otvaranju dvorane u Laktašima, a sada stiže sa Partizanom u desetom kolu ABA lige (subota, 19 časova). Tokom godina, mnogo toga se promijenilo. Igokea je te godine bila debitant u regionalnom takmičenju, baš kao što je Obradović ove. Igokea je izrasla u stabilnog abaligaša koji se bori za ulazak u plej-of, dok je Obradović u tom periodu stigao do dvije od ukupno devet titula Evrolige. Trener domaćeg tima Dragan Bajić tada nije sjedio na klupi i ovo će mu biti prvi duel sa legendarnim stručnjakom.

- Nosim posebnu trenersku emociju pred duel sa timom Željka Obradovića, iako sam ranije imao priliku da vodim ekipu protiv trenerskih gromada Bože Maljkovića, Duška Vujoševića, Svetislava Pešića i Serđa Skariola, ali ovo je šlag na torti kada je moja karijera u pitanju. Početak bavljenja ovim poslom vezan je za njega kada sam slušao, gledao, učio i primjenjivao njegov stil kroz svoju igru, što je dalo dobrih rezultata. Kada bih u nedjelju prestao da se bavim ovom poslom, ne bih žalio ni za čim - izjavio je Bajić.

Neočekivano se našao u problemima i povrede mu kroje sastav tima.

- “Miris” svog tima osjetio sam u Istanbulu, i pored poraza od Galatasaraja, i to je bila ona igra koju želim vidjeti. Nastavili smo s njom protiv Mege u odličnoj utakmici, kao i na vrućem gostovanju u Zadru. Malo me brine koliko će reprezentativna pauza ostaviti traga, a glavobolju mi zadaju povrede četiri igrača na treningu, zbog čega sam ga prekinuo. Težinu povreda ne znam, dvojica sigurno neće igrati, dok ću pred sam meč vidjeti stanje s drugom dvojicom - istakao je Bajić.

Domaćin u ovaj susret ulazi sa skorom 5-4 i slavio je u posljednja dva meča, a dobio je “crno-bijele” u oba prošlosezonska duela.

- O snazi Partizana govori plasman na tabeli, gdje dijeli prvo mjesto sa Crvenom zvezdom. Tim je sasvim nov i nije na nivou na kojem će biti u narednom periodu, mada bilježi dobre rezultate. Dobro je posložen i sa svih pozicija prijeti opasnost jer “crno-bijeli” mijenjaju petorke i razvlače odbranu, što je teško braniti, dobro rotiraju, posvećeni su odbrani čovjek na čovjeka i pik igru prilagođavaju protivniku. Defanzivno moramo biti na visokom nivou da dođemo do pobjede - rekao je Bajić.

Parovi, subota: Mornar - Mega (17), FMP - Krka (21). Nedjelja: Cedevita Olimpija - Zadar (12), Budućnost - Studentski centar (21). Ponedjeljak: Crvena zvezda - Cibona (18). Split - Borac igrano u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana