Igokea domaćin Nimburku u drugom kolu Lige šampiona: Novi okršaj starih znanaca

Milan Zubović
Igokea domaćin Nimburku u drugom kolu Lige šampiona: Novi okršaj starih znanaca

LAKTAŠI - Popravni ispit u Ligi šampiona košarkaši Igokee imaće večeras od 18.30 časova na svom terenu protiv Nimburka u drugom kolu.

Ekipa Dragana Bajića doživjela je nevjerovatan poraz u prvom kolu gostujući kod Bahčešehira, kada je vodila sve do 29 sekundi prije kraja, a onda je turski tim napravio preokret i slavio. Češki tim dobro je poznat ekipi iz Republike Srpske jer su i prošle sezone igrali u grupnoj fazi, a skor je 1-1. Susret drugog kola grupne faze renomiranog FIBA takmičenja domaći tim dočekaće u dobrom raspoloženju jer je vezao dvije pobjede u ABA ligi i tako anulirao učinak iz prve dvije utakmice na startu sezone.

- Sa dvije pobjede u ABA ligi iskupili smo se za poraz na startu, a sada bi­ trebalo da uradimo isto u Ligi šampiona. Igrali smo jako dobro u Istanbulu, gdje nas je pad koncentracije koštao pobjede u posljednjim sekundama, kada nismo imali ni sreće. Ipak, pokazali smo da se možemo nositi sa mnogo iskusnijim ekipama od nas iako smo bili bez nekoliko povrijeđenih igrača. Nimburk je sad pred nama i definitivno nas čeka jako težak meč iako protivnik nije neko zvučno ime. Ipak, ima iskustvo i kontinuitet igranja na evrosceni, što je velika stvar za njih mada je ovaj meč pred našom publikom pa imamo obavezu da damo i više od naših realnih mogućnosti - istakao je bek Igokee Kosta Kondić.

Ekipu iz istoimenog gradića nadomak Praga čine češki košarkaši pojačani Amerikancima.

- Dosta su čvrsta ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama. Većinu akcija završavaju iz pika, ali ne igraju ništa specijalno. Amerikanci vode glavnu riječ, što je i očekivano, ali imamo odgovor na njihovu igru iako smo imali malo vremena da se odmorimo od posljednjeg susreta i spremimo za ovaj, koji nam je jako bitan u borbi za prvo mjesto na tabeli. Jesmo poraženi u prvom kolu, ali ništa još nije riješeno jer ima dosta da se igra mada ne smijemo više da griješimo - dodao je Kondić.

U drugom susretu grupe D večeras od 20.30 časova snage će odmjeriti Bilbao i Bahčešehir. Oba tima slavila su u prvom kolu, a ovo će biti njihov prvi međusobni duel.

I dalje bez Talića

Trener Bajić u ovom susretu neće moći da računa na Darka Talića koji se povrijedio neposredno pred početak sezone, ali bi trebalo da se vrati na teren u skorije vrijeme. Centar Stefan Đorđević vratio se punom treningu i trebalo bi da bude u večerašnjem meču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana