Igokea domaćin klubu iz Jerusalima u Ligi šampiona: Sa Hapoelom dva puta u Laktašima

M. Z.
Igokea domaćin klubu iz Jerusalima u Ligi šampiona: Sa Hapoelom dva puta u Laktašima

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee biće domaćini Hapoel Jerusalimu u trećem i četvrtom kolu grupe G Lige šampiona. Dogovor dva kluba je postignut i prva utakmica na rasporedu je 22. decembra, a druga dva dana kasnije.

- Zbog komplikovanog puta i nekoliko otkazanih avionskih linija Hapoel je predložio da nas ugosti u oba susreta što nam nije odgovaralo, pa su predložili da igramo kod nas i na to smo pristali. Nama je lakše ovako, FIBA je dala dozvolu i nadamo se bar jednoj pobedi - rekao je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

Aleksandrovčani će do tada da odigraju četiri susreta u ABA ligi, a prva tri su na domaćem terenu. Prvi je na rasporedu iduće subote protiv čačanskog Borca, zatim će 9. decembra odigrati odgođeni meč protiv FMP-a, a 13. decembra ugostiće Zadar. Sa Cibonom će se sastati 18. decembra u Zagrebu, a onda slijede susreti sa ekipom iz Jerusalima. Meč sa Crvenom zvezdom planiran je 26. decembra, a odgođeni protiv Budućnosti 30. decembra u Podgorici.

- Ili ne igramo cijeli mjesec ili igramo stalno. Odigrali smo tek dva susreta tokom novembra, a u decembru nas očekuje osam utakmica. Ne možemo birati, već se moramo prilagoditi. Imao sa­m samo osam igrača na raspolaganju tokom pauze jer su četvorica bila u reprezentaciji pa nismo imali priliku da se adekvatno spremimo za ono što nadolazi. Postoji i mala doza straha kako ćemo reagovati, jer nismo u takmičarskom ritmu, poremećeni su nam planovi rada kao i forma tima. Bićemo kompletni dva, tri dana pred utakmicu što ćemo morati maksimalno da iskoristimo - rekao je trener Igokee Dragan Bajić.

Tokom kvalifikacionog prozora nije mogao da računa na Dalibora Ilića i Stefana Pota koji su igrali za Srbiju u Finskoj te Darka Talića i Edina Atića koji su u Sarajevu igrali za BiH.

- Talić i Atić su tu, dok Ilić i Pot još nisu stigli, a ujedno čekamo da vidimo koliki je stepen povrede Ilića koji je propustio utakmice Srbije - dodao je Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana