Igokea domaćin Crvenoj zvezdi u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige: Da seriju vratimo u Beograd

Milan Zubović
Igokea domaćin Crvenoj zvezdi u drugoj utakmici polufinala plej-ofa ABA lige: Da seriju vratimo u Beograd

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee nemaju pravo na grešku u večerašnjem susretu protiv Crvene zvezde (18.30) ukoliko žele da se u majstorici bore za finale ABA lige.

Aleksandrovčani gube sa 0:1 u polufinalnoj seriji plej-ofa, za šta najviše mogu da krive sami sebe, jer su slabom igrom u posljednjoj četvrtini prve utakmice dozvolili pobjedu Beograđanima. Ipak, dobrim dijelom tog susreta pokazali su da imaju znanje i kvalitet koji ih može odvesti do trijumfa. S druge strane i četa Dejana Radonjića pokazala je određene manjkavosti u igri koje bi Igokea mogla iskoristi na svom terenu i dobiti ih po drugi put ove sezone. U taboru domaćeg tima sjećaju se utakmice s kraja prošle godine kada su slavili sa 20 poena razlike, a isto tako su svjesni da je to teško ponoviti te bi bili presrećni da slave i sa poenom razlike.

- Analizirajući prvu utakmicu uočljivo je da smo 30 minuta igrali dobru košarku, pružili čvrst otpor Zvezdi, u nekim momentima vodili, ali smo tu prednost olako ispustili. Brinu me tih posljednjih deset minuta kada smo prestali igrati pri vođstvu Zvezde od šest poena. Dok smo imali agresivnosti i maksimalno poštovali dogovoreno bili smo konkurentni. Čim smo se povukli i nismo bili dovoljno agresivni Zvezda je to kaznila - izjavio je Bajić.

On i većina igrača po prvi put igraju polufinale plej-ofa mada je već bio učesnik Fajnal fora.

- Rekao sam igračima da sam smiren pred ovu polufinalnu seriju, nemam pritisak i jedino želim da im prenesem svoj adrenalin. Rekao sam im da se rijetko kada ukaže prilika da igraš polufinale plej-ofa te da se ne zadovolje samim plasmanom odnosno da imaju voljni momenat i želju da se bore za ulazak u finale i trofej. Ponavljam, igrali smo dobro 35 minuta i pružili dobar otpor, međutim koštalo nas je posljednjih pet minuta - istakao je Bajić.

Povrede trojice igrača u posljednje vrijeme uslovile su da ekipa nije na vrhuncu forme.

- Nevolje sa povredama Atića, Karmajkla i Klemonsa, koji nisu bili u trenažnom procesu, omele su nas da budemo u dobroj formi. Imamo problem kada jedan igrač ovog tima nedostaje što se osjetilo na prošloj utakmici i pokazalo da možda i nismo u onoj formi u kojoj smo bili tokom većeg dijela sezone. Imam želju da seriju vratim u Beograd. Imamo šansu da na domaćem parketu dobijemo Crvenu zvezdu. Moramo biti maksimalno fokusirani na zadatke koje postavimo sebi, koncentracija mora da bude na najvišem nivou i moramo imati više raspoloženih igrača u napadu. Nadam se dobroj reakciji - naglasio je Bajić.

Eventualna majstorica na rasporedu bi bila u utorak. Mornar će ugostiti Budućnost od 21 čas u drugom polufinalu, a Podgoričani vode sa 1:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana