Igokea dobija protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona: Bajić nema posebnih želja

Milan Zubović
Igokea dobija protivnika u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona: Bajić nema posebnih želja

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee danas će saznati ko će im biti rival u prvom kolu kvalifikacija za FIBA Ligu šampiona, a mogući protivnici su Baken Bers, Keravnos, Cmoki i Kluž.

Ekipa iz Aleksandrovca igraće drugi put kvalifikacije u kojima je nastupila 2016. godine, kada je Mornar bio bolji u dvomeču prvog kola. Ujedno, izabranici trenera Dragana Bajića nisu povlašćen tim, što znači da će prvu utakmicu 15. septembra igrati na svom terenu, a revanš u gostima tri dana kasnije.

Među rivalima iz drugog šešira najviše pažnje privlači Kluž kojeg trenira Duško Vujošević. Bilo bi zanimljivo kada bi izvukli rumunski klub, jer Vujoševiću dvorana u Laktašima nije nepoznata i u njoj je osvojio svoju, ali i Partizanovu posljednju titulu ABA lige. Igokea se već susretala sa Keravnosom i Baken Bersom. Sa Kipranima su igrali u nekadašnjem Kupu Rajmonda Saporte tokom sezone 2001/02. i dobili oba meča. Sa klubom iz Danske sastali su se 2007. godine u kvalifikacijama za Čelendž kup i takođe slavili u oba meča. Sa Cmokijem iz Minska nisu imali dodirnih tačaka. Danski, kiparski i rumunski klub bili su prvi na tabeli u trenutku prekida prvenstva, dok bjeloruski sastav nije započeo takmičenje u domaćem šampionatu jer je nastupao u regionalnoj VTB ligi.

- Teško je bilo šta reći pred žrijeb jer ne možeš uticati na njega i to je samo sreća. Nemam posebnih želja jer moramo igrati bilo koga da izvučemo - rekao je Bajić.

U kvalifikacijama će nastupiti 16 timova koji su podijeljeni u četiri šešira pa će se ukrstiti ekipe iz prvog i četvrtog šešira, odnosno drugog i trećeg. Osam pobjednika prvog kruga igraće novu rundu i samo četiri ekipe izboriće nastup u grupnoj fazi, gdje ih već čeka 28 ekipa. Drugo kolo kvalifikacija na rasporedu je 22. i 25. septembra.

Igokea je već sada napravila dobar posao u vezi sa sastavljanjem tima za iduću sezonu pa su angažovani Antabija Voler, Edin Atić, Marko Jošilo, Stefan Fundić, Džeki Karmajkl i Dragan Apić.

Klubovi i šeširi

U prvom krugu kvalifikacija nastupiće 16 klubovi koji su podijeljeni u četiri šešira. Nosioci su smješteni u prvi i drugi šešir. Sastavi šešira, prvi: Neptunas (Litvanija), Anvil (Poljska), Frajburg (Švajcarska), Donar (Holandija); drugi šešir: Cmoki (Bjelorusija), Baken Bers (Danska), Keravnos (Kipar), Kluž (Rumunija); treći šešir: Balkan (Bugarska), Hapoel Tel Aviv (Izrael), Igokea (BiH), Iraklis (Grčka); četvrti šešir: Mons (Belgija), Dnjipro (Ukrajina), Sporting (Portugalija), London Lajons (Velika Britanija).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana