Igokea bez prava na popravni u majstorici protiv Ostendea: Spremni smo da “grizemo” parket

Milan Zubović
Igokea bez prava na popravni u majstorici protiv Ostendea: Spremni smo da “grizemo” parket

OSTENDE - Popravnog ispita više nema. Pobjednik večerašnje utakmice u Laktašima (18.30) između Igokee i Ostendea izboriće nastup u top 16 fazi Lige šampiona.

Imala je Igokea odličnu priliku da na gostujućem terenu ovjeri pobjedu iz prvog meča i završi posao u dva susreta, ali su posljedice netreniranja tokom desetak dana zbog infekcije virusom korona nekoliko igrača bile jasno vidljive. Ekipa je ispala iz odličnog ritma u kojem je bila do dobijanja pozitivnih rezultata na “kovid 19” kada je vezala pet pobjeda, ali do šeste nije stigla. Da će majstorica biti igrana u Laktašima bilo je poznato već nakon uvodnih osam minuta igre kada je domaćin poveo sa 30:5, i tu praktično riješio pitanje pobjednika. Gosti nisu uspijevali da povežu konce svoje igre na obje strane terena. U prvih 20 minuta primili su čak 50 poena što je bilo previše da se napravi preokret u nastavku. Iako su se gosti stabilizovali u drugih 20 minuta bilo je to daleko od igre koja je potrebna za pobjedu. Definitivno, Igokea mora da bude mnogo bolja u večerašnjem susretu da dođe do trijumfa koji će joj drugu godinu zaredom donijeti nastup među 16 najboljih timova elitnog FIBA takmičenja. Tim povodom klub je pozvao navijače da budu šesti igrač na predstojećoj utakmici.

- Naš klub očekuje presudna bitka na evropskoj sceni. Spremni smo da ostavimo srce na terenu, da “grizemo” parket, da se bacamo na glavu za svaku loptu... Znamo da neće biti lako, ali vjerujemo, da svi kao jedan, možemo napraviti podvig. Na putu do cilja treba nam vaša podrška, treba nam huk sa tribina, treba nam aplauz nakon promašaja, treba nam vjetar u leđa za svaki napad. Pozivamo vas da dođete u našu kuću u Laktašima, da budete naš šesti igrač u pohodu na top 16 fazu FIBA Lige šampiona. Neka vaša podrška bude naša najveća snaga - poručili su iz Igokee.

Pomoćni trener Igokee Milutin Latinčić vjeruje da su igrači shvatili gdje su griješili te da će to ispraviti na večerašnjem meču.

- Domaćin je sjajno je otvorio utakmicu sa 25 poena razlike nakon čega smo mi pokušavali da se vratimo. Bilo je dobrih momenata, ali nas je loš ulazak u meč držao u minusu iz kojeg se nismo mogli vratiti. Utakmicu moramo što prije zaboraviti i okrenuti se narednom meču - rekao je Latinčić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana