Igokea angažovala zamjenu za Antabiju Volera: Bez Greja čekaju Krku

Milan Zubović
Igokea angažovala zamjenu za Antabiju Volera: Bez Greja čekaju Krku

LAKTAŠI - Rukovodstvo Igokee brzo je reagovalo nakon teške povrede Antabije Volera i za samo pet dana pronašlo zamjenu za Amerikanca koji je završio sezonu nakon što mu je operisana Ahilova tetiva.

Novi član ekipe iz Aleksandrovca postao je Stiven Grej (1989) koji dolazi iz grčkog Peristerija za koji je igrao od 2018, a kratko prije toga iste godine bio je član Zadra. Igra na poziciji beka šutera, pohađao je Univerzitet Gonzaga gdje je deseti najbolji asistent i deveti najbolji kradljivac lopti svih vremena. Evropsku karijeru započeo je u Ventspilsu, potom bio član Roana, kratkotrajno libanskog Tadamona, Gravlena, Dižona i grčkog Lavrija. Bio je najbolji strijelac prvenstva Francuske 2015. godine, a ove sezone u FIBA Ligi šampiona prosječno je postizao 21,4 poena i bio proglašen za najkorisnijeg košarkaša ovog takmičenja za oktobar. Tada je Ritasu ubacio 39 poena i imao indeks korisnosti 47, što je rekord ovog takmičenja. Visoko mišljenje o novom pojačanju, koji ipak neće debitovati protiv Krke u nedjelju od 19 časova u 15. kolu ABA lige, ima i član Igokee Milan Vulić.

- Potrebna nam je zamena za povređenog Volera i gledajući statistiku radi se o odličnom košarkašu sa dobrim igračkim karakteristikama. Drago mi je što je klub brzo reagovao i našao zamenu te se nadam da će i kod nas nastaviti sa istim partijama - izjavio je Vulić.

Bek Aleksandrovčana igra u dobrom ritmu nakon oporavka od povrede i vjeruje u nastavak pobjedničkog niza.

- Očekivanja pred utakmicu su jednostavna - idemo na pobedu. Na našem terenu mi se pitamo, spremamo se za Krku i napašćemo ih odbranom jer sve naše dobre partije vezane su za dobru odbranu iz kojeg stižemo do laganih poena - rekao je Vulić.

Ekipa je uspjela da se odmori nakon dva iscrpljujuća meča u samo tri dana.

- Imali smo dan i po odmora i odmorili smo koliko smo mogli, a već smo navikli na ovakav učestali ritam odigravanja utakmica tako da nam nije teško palo. Jesmo upisali dve pobede koje smo već arhivirali i ne vredi gledati unazad već samo napred. Tog recepta smo se držali do sada, davao je rezultate pa ćemo nastaviti da ga primenjujemo i dalje - istakao je Vulić.

Parovi 15. kola, subota: Budućnost - Partizan (18), Cibona - Mornar (20). Nedjelja: Zadar - Mega (17), Igokea - Krka (19). Crvena zvezda - Borac (odgođeno). FMP - Split (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana