Grk rješava neefikasnost: Moraitis potpisao za Borac

Darko Pašagić
Grk rješava neefikasnost: Moraitis potpisao za Borac

BANjALUKA - U nastavku Premijer lige BiH Fudbalski klub Borac biće jači za grčkog napadača Panajotisa Moraitisa, koji je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost da bude produžen na još godinu dana.

Moraitis je karijeru počeo u Panetolikosu, potom igrao za Panahaiki i podgoričku Budućnost, čiji je član bio do početka 2021. godine. U dresu Podgoričana igrao je sa prilično dosta uspjeha, naročito u prvoj sezoni, pa se na Gradskom stadionu nadaju da može biti prava zamjena za povrijeđenog Jovu Lukića.

- Poslije detaljnih ljekarskih pregleda brzo smo se dogovorili o saradnji. Za dan, dva biće gotova sva papirologija, tako da bi Moraitis mogao zaigrati već narednog vikenda protiv Veleža, ali naravno pod uslovom da bude potpuno spreman. Naime, nije prošao pripremni period i sigurno će biti potrebno jedno vrijeme da dostigne odgovarajući nivo forme. Ipak, nadam se da će taj period biti kratak, jer je redovno trenirao, doduše individualno - naglasio je direktor Borca Dejan Lukendić.

Grk je na Gradski stadion stigao kao slobodan igrač, tako da za njega nije plaćeno nikakvo obeštećenje. Moraitis je igrao za tri mlađe reprezentativne selekcije Grčke (U18, U19, U21) i na šest mečeva je postigao jedan pogodak. Igrajući za Panahaiki na 72 utakmice postigao je 25 golova, a redove Podgoričana došao je u januaru 2020. godine. Do kraja tog prvenstva bio je veoma efikasan i na 11 susreta postigao 10 pogodaka, međutim, na početku tekućeg šampionata Crne Gore nije se proslavio i na 18 zvaničnih utakmica postigao je samo dva gola, od čega jedan Sarajevu u ovosezonskim kvalifikacijama za Ligu Evrope.

- Sigurni smo se da će Moraitis biti adekvatno rješenje u napadu, jer je jasno da će Jovo Lukić zbog povrede ramena morati na operaciju i za njega je sezona najvjerovatnije već završena. Vjerujem da će se Grk veoma brzo aklimatizovati na novu sredinu i da će biti veoma važna karika našeg tima u nastavku sezone, u kome želimo da izborimo još jedan plasman na međunarodnu scenu - dodao je Lukendić.

Problemi pred Velež

Šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović ima velikih kadrovskih problema pred susret 21. kola Premijer lige BiH u kojem će Banjalučani biti gosti Veleža. Sigurno je da će susret propustiti povrijeđeni Marko Jovanović i Jovo Lukić, te Đorđe Milojević, koji je protiv Olimpika slomio prst. Zbog tri žuta kartona neće igrati Dino Ćorić, dok je kaznu odradio Siniša Dujaković, ali je njegov nastup neizvjestan zbog povrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana