Gradiščani vode napad Partizana

Dušan Repija
Gradiščani vode napad Partizana

Beograd - Velika želja Gorana Zakarića konačno je ispunjena pošto će u petak i zvanično potpisati trogodišnji ugovor sa Partizanom.

Dosadašnji napadač Željezničara bio je još početkom ljeta na meti kluba iz Humske i nije krio da želi u Beograd, ali ga Željezničar nije puštao. Zaradio je i suspenziju zbog koje još nije odigrao nijedan meč za tim sa “Grbavice” ove sezone, ali se, na njegovu sreću, sve rasplelo kako je i zamišljao. Iako još nije stigla zvanična potvrda, “crno-bijeli” su pristali da plate obeštećenje u iznosu između 150.000 i 200.000 evra, a Sarajlije to prihvatile, jer je dobro poznato da nijedan trener ne želi nezadovoljnog igrača u ekipi.

Zakarić bi trebalo da riješi pitanje neefikasnosti Partizana na startu sezone jer se tim Miroslava Đukića, izuzimajući mečeve protiv Rudara iz Pljevlja, uglavnom mučio da pronađe put do mreže protivnika. Interesantno, napadački tandem činiće sa zemljakom iz Gradiške Ognjenom Ožegovićem pa će se utakmice “crno-bijelih” sigurno s još većim nestrpljenjem čekati u ovom gradu. Trener Miroslav Đukić osim njih dvojice u vrhu napada ima još Rikarda Gomeša, dok je Nemanja Nikolić doživio povredu koljena zbog koje će pauzirati još neko vrijeme. Zakarić je prošao kompletnu omladinsku školu Kozare i vrlo mlad debitovao u prvom timu, a čim je napunio 18 godina, prešao je u Široki Brijeg. U Hercegovini je imao odličnu sezonu, što je primijetio lovac na mlade igrače Zdravko Mamić i odveo ga u Dinamo. Ipak, u Zagrebu nije išlo sve kako treba, pa je idućih šest sezona proveo po pozajmicama u Širokom, Lokomotivi, Zrinjskom i Slaven Belupu, da bi u januaru 2017. definitivno napustio Dinamo i skrasio se u Željezničaru. Na “Grbavici” je konačno dokazao talenat i poslije prve sezone dobio nagradu za najboljeg igrača Premijer lige po izboru igrača i trenera. Partizan sutra igra revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope i u Litvaniji čuva minimalnu prednost protiv Trakaija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana