Grad Banjaluka pomaže mladim: Stipendije za 15 najboljih

S. K.
Grad Banjaluka pomaže mladim: Stipendije za 15 najboljih

BANjALUKA – I ove godine Banjaluka će stipendirati 15 najboljih sportista koji su ispunili ključni kriterijum, a to je da su ostvarili uspjeh na takmičenjima. Na aprilskoj sjednici Skupštine Grada usvojen je Program razvoja sporta Banjaluke sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2021. godinu, a sada su se stekli uslovi da se počne i isplata finansijske podrške sportistima.

Pravo na stipendiju ostvarilo je 15 sportista, od kojih su četiri sportisti prvog razreda - seniori, jedan sportista internacionalnog juniorskog razreda, te deset sportista prvog razreda - juniori.

Novčanu pomoć dobiće seniori Nikola Bjelajac (PK Olimp), Mihajlo Čeprkalo (APK “22. april”), Dušan Mačkić (KKK Vrbas), Marko Kovačić (APK “22. april”). Sportista internacionalnog razreda - junior: Anja Lolić (KK “Energija”).

Sportisti prvog razreda - juniori: Jovan Lekić (APK “22 april”), David Vučić (PK “Olymp”), Sonja Devura (KK Orlovi), Maša Maksimović (ŠŠ Skakač), Jovan Rosić (AK Borac), Luka Ivičić (AK Borac), Pavle Dujaković (KK Energija), Dario Pejić (STK Banja Luka),  Bojan Maksimović (ŠŠ Skakač), i Mihajlo Stanić (KK Energija).

Stipendije se dodjeljuju na osnovu pravilnika o kategorizaciji sportista grada Banjaluke u namjeri da se stimulišu najuspješniji sportisti, a zbog pandemije virusa korona vrednovani su ostvareni rezultati postignuti od jula 2018. godine do jula 2019. i od jula 2019. do jula 2020. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana