Goran Zakarić uveo Borac u šampionsku trku: Ne bježimo od napada na titulu

Dejan Marić
Goran Zakarić uveo Borac u šampionsku trku: Ne bježimo od napada na titulu

BANjALUKA - Junak velike Borčeve pobjede na “Koševu” Goran Zakarić tvrdi da Banjalučani neće propustiti priliku da napadnu titulu, apostrofirajući pri tome da primarni klupski cilj i dalje ostaje izlazak u Evropu.

Zakarić je sa dva gola razoružao Sarajevo (2:0), približio “crveno-plave” na samo dva boda zaostatka lideru i potpuno ih uveo u šampionsku trku. “Bordo” tim je u jednom trenutku Borcu bježao čak 13 koraka i niko u tom trenutku nije mogao da razmišlja o peharu.

Pa ipak, kockice su polako počele da se slažu u Platonovoj, ekipa je nanizala pet ligaških pobjeda, potpuno iskoristila posrtanja rivala, a potom ga porazila u direktnom okršaju na njegovom terenu. Borac je tako svima poslao jasnu poruku da se ne šali i da je zasluženo u igri za oba trofeja.

- Svi smo srećni i zadovoljni. Osvojili smo tri veoma važna boda za iskorak ka Evropi. To nam je bio cilj od početka, da napadnemo Kup i da opet izvadimo vizu za veliku scenu. Za Sarajevom smo u jednom trenutku zaostajali 13 bodova, sada samo dva. Ne bježimo od napada na titulu. Ako nam se ukaže prilika, sa obje ruke ćemo je prihvatiti. Igramo dobro, uhvatili smo formu i vjerujem da ćemo u ovom ritmu i nastaviti - izjavio je Zakarić za “Glas Srpske”.

Naš sagovornik je blistao na “Koševu”. Prvo je tečnu akciju gostiju krunisao vodećim pogotkom, da bi u nastavku duela stavio tačku na “i” rijetko viđenom majstorijom. Prvo je driblingom iz igre izbacio čuvara, potom se namjestio na šut i sa ivice šesnaesterca poslao loptu u rašlje.

- To su situacije u kojima moraš da razmišljaš u milisekundi. Svaki fudbaler, svaki sportista ima neke svoje zamisli. Ja sam se odlučio za udarac, gađao sam baš taj ugao i - ušla je na lijep način. Srećan sam, ali cijela ekipa je obavila junački posao. Nije bilo lako, Sarajevo je pritiskalo, međutim, nakon drugog gola smo znali da smo blizu cilja i da ćemo izdržati.

Tokom priprema “crveno-plavi” su se mučili sa realizacijom, a na to se nadovezala i slaba partija protiv Veleža u “Vrapčićima”. Pa ipak Zakarić i društvo su ubrzo “proigrali”. Dobili su osam od posljednjih devet takmičarskih mečeva, vezali pet ligaških pobjeda i došli u poziciju da mjerkaju oba pehara.

- Dugo se pričalo o našim pripremama u Anataliji i podatku da nismo dali gol. Nije alibi, ali mi smo u Turskoj igrali protiv ozbiljnih protivnika i stvarali smo šanse. Znali smo da će se trud nekada vratiti. I vraća se. Nametnuli smo se i psihički i fizički. Polako sve dolazi na svoje mjesto - pojasnio je Zakarić.

Sjajno krilo na svom kontu ima osam asistencija i 11 golova, zadovoljan je svojim učinkom, ali poručuje da može još bolje:

- Puno mi znače ove brojke. Ofanzivni igrači žive za golove i asistencije. Još sedam kola je pred nama i nadam se da ću popraviti učinak.

Na nove pogotke i proigravanja Goran će morati da sačeka, pošto će zbog trećeg žutog kartona propustiti nedjeljnu bitku sa Širokim, baš kao i Dejan Meleg.

- Naivno sam dobio karton, nepotrebno. Ne volim da propuštam mečeve, ali šta je tu je. Ekipa je u dobrom naletu, a Meleg i ja ćemo u nedjelju sa tribina biti vatreni navijači.

Banjalučane je na “Koševu” dočekao transparent “Dobro došli vicešampioni”, čime su “horde zla” aludirale da je drugo mjesto najviše što Borac može da izbori. Pa ipak...

- Te sitnice, varnice između navijača su normalna stvar na našim prostorima. Nama je taj transparent bio motiv da odigramo još bolje.

Zakarić je u karijeri branio i boje Željezničara. A pošto je sa dva gola “torpedovao” najvećeg rivala “plavih”, dobio je i čestitke.

- Imam dosta drugara i prijatelja iz Željezničara. Bilo je i čestitki i šala. To je normalno. Sve se završilo kako treba - zaključio je Zakarić.

Nema više potcjenjivanja

Trener Borca Marko Maksimović još jednom je apostrofirao činjenicu da je novi izlazak u Evropu primarni cilj i da ne želi da optereti ekipu pričom o tituli. Mladi stručnjak je dodao i da velika pobjeda na “Koševu” prija zbog priča da su “crveno-plavi” posljednje trijumfe ostvarili protiv slabijih rivala.

- Provlačila se priča da nismo pobjeđivali ekipe kao što su Sarajevo, a sada smo na dva boda od lidera. Mislim da nas od ovog derbija niko neće potcjenjivati - jasan je Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana