Goran Daničić, organizator igre Borac m:tela: Spremni smo za osvajanje trofeja

Dušan Repija
Goran Daničić, organizator igre Borac m:tela: Spremni smo za osvajanje trofeja

Banjaluka - Dobre igre tokom najvećeg dijela sezone i četvrtfinale Čelendž kupa ostaće nekrunisani ukoliko rukometaši Borac m:tela ne budu pravi u najvažnijem dijelu godine u kojem se dijele trofeji.

Za njih prvog dana maja praktično počinje nova sezona, jer baš tada u Ljubuškom igraju prvi meč finala Kupa BiH sa Izviđačem. Banjalučani će pokušati da zadrže pehar ovog takmičenja u svojim vitrinama jer su ga osvojili prošle godine, a s obzirom na to da je forma ponovo u uzlaznoj putanji, vjeruju da su dovoljno jaki da savladaju najvećeg rivala u posljednjih pet, šest godina.

- Punih osam mjeseci smo u pogonu, spremamo se i radimo za trofeje, jer se samo oni pamte. S obzirom na to da je Izviđač igrao SEHA ligu prilična su nam nepoznanica, ali ćemo putem video-analize uočiti sve njihove vrline i mane. Dobra su ekipa, godinama forsiraju isti stil, ali mislim da smo mi u blagoj prednosti jer imamo iskusniju ekipu koja je ove sezone pokazala koliko može. Idemo na pobjedu već u prvom meču, neće biti lako, ali sam optimista - rekao je organizator igre Borca Goran Daničić.

Posljednju takmičarsku utakmicu, revanš Kupa protiv Vogošće, Izviđač je odigrao 28. marta, a takmičenje u SEHA ligi završio je još 15 dana ranije. Iskustvo iz prethodnih godina govori da se učesnik regionalnog takmičenja poslije pauze od skoro dva mjeseca teško vrati u ritam. Sa druge strane, Borac je imao vrlo napornu sezonu i poslije odlične serije upao u malu krizu.

- Dugo smo imali utakmicu svaka tri, četiri dana, pa je bilo normalno da padnemo u jednom trenutku. Pobjeda protiv Sloge mnogo nam znači, potpuno smo svjesni šta nas čeka i spremni na sve izazove. Ako budemo na uobičajenom nivou ubijeđen sam da ćemo odbraniti pehar, a onda uraditi isto i u Kupu Republike Srpske - rekao je Daničić.

Dobra stvar za trenera Mirka Mikića je što se od povrede oporavio Milan Dakić, koji je u drugom dijelu sezone bio jedan od najboljih pojedinaca “crveno-plavih”. Utakmica u Ljubuškom zakazana je za 20 časova, a revanš je 8. maja najvjerovatnije u dvorani studentskog kampusa.

 

Poznati učesnici plej-ofa

Proteklog vikenda odigrani su mečevi 25. kola Premijer lige, a Borac je lako izašao na kraj sa Slavijom - 29:20. Ostali rezultati: Vogošća - Goražde 38:30, Gračanica - Sloga (GV) 26:24, Zrinjski - Derventa 28:29, Konjuh - Sloga (D) 34:32, Maglaj - Leotar 27:29, Lokomotiva - Bosna (V) 22:24.      Poznati su i svi učesnici plej-ofa, a posljednje 26. kolo samo će dati odgovor na pitanje ko će sa koje pozicije u doigravanje. U plej-of će Plasman: Bosna (V), Gračanica, Borac, Konjuh, Vogošća, Leotar, dobojska Sloga i Izviđač, koji će zauzeti poziciju broj dva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana