Goran Brkić i zvanično predstavljen na Gradskom stadionu: Borac uvijek mora da se bori za Evropu

Darko Pašagić
Goran Brkić i zvanično predstavljen na Gradskom stadionu: Borac uvijek mora da se bori za Evropu

BANjALUKA - Novajlija u redovima Borca vezni fudbaler Goran Brkić istakao je da želi svojim radom i angažmanom pomoći klubu u ostvarivanju visokih ambicija.

On je potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produženja, a u prvom dijelu sezone nosio je dres Tuzla sitija u kojem zbog povrede nije ima zapaženu minutažu. Upravo će ekipa iz Siminog Hana biti jedan od glavnih konkurenata “crveno-plavim” u borbi za izlazak na međunarodnu scenu.

- To je fudbal, da se protiv bivšeg kluba boriš za izlazak u Evropu. Proveo sam u Tuzla sitiju lijepu godinu i zahvaljujem svima na saradnji, a sad ću naravno da uradim sve kako bi moj sadašnji klub ostvario željene rezultate. Što se tiče minutaže, imao sam povredu u maju prošle godine protiv Sarajeva, oporavak se otegao tako da je i to uticalo na moj status, a uvijek poštujem odluke stručnog štaba. Za mene je trenutno najbitnije da sam potpuno zdrav i spreman da prođem pripreme i borim se za svoje mjesto u timu Borca i da klubu pomognem u ostvarivanju visokih ambicija - naglasio je Brkić.

Borac u novu sezonu ulazi sa jasnim ciljem da izbori plasman u Evropu kroz prvenstvo ili Kup BiH.

- Ne plaše me visoke ambicije! Borac i Banjaluka sigurno zaslužuju da se svake godine bore za plasman u Evropu, jer ovaj klub i grad treba stalno da imaju visoke ciljeve. Trenutno smo na trećoj poziciji i sigurno je da ćemo se boriti da ostvarimo naše ciljeve. Mislim da ekipa može dosta. Imamo kvalitet koji treba da pokažemo na terenu u nastavku šampionata. Znamo svi šta donosi izlazak u Evropu. Ne samo finansijsku pomoć klubu već i podiže vrijednost igrača, te pruža mogućnost mladima da se pokažu i dokažu na međunarodnoj sceni - rekao je Brkić.

Istakao je da su prvi utisci o Borcu i Banjaluci više nego pozitivni.

- Momci su me odlično prihvatili. Ono što mi se u startu dopalo je dobra atmosfera u svlačionici i zdrava konkurencija. Tek smo počeli sa radom, ali se odmah osjeti koliko je Borac veliki klub sa visokim ambicijama gdje se sve radi veoma profesionalno i temeljito - rekao je Brkić.

Nada se da će se izboriti za mjesto startera.

- Na meni je da radim, a odluka je naravno na stručnom štabu. Imamo zdravu konkurenciju u veznom redu i to će nas tjerati da budemo što bolji na pripremama. Sigurno je da nas očekuje zgusnut raspored, nažalost i dalje je u toku i ova pandemija, tako da je svaki igrač bitan - dodao je na kraju Brkić.

Zakarić blizu ostanka

Potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković je istakao da su sve veće šanse da Goran Zakarić ostane na Gradskom stadionu, ali na zvaničnu potvrdu treba da se sačeka do odlaska ekipe u Tursku.

- Izašli smo u susret našem fudbaleru i dali mu nekoliko dodatnih dana da pokuša da pronađe inostrani angažman. Kako vrijeme odmiče sve su veće šanse da Zakarić ostane u Borcu. Postoji obostrana želja da se saradnja nastavi i sačekaćemo našeg igrača. Ubrzo će se sve znati - poručio je Zeljković, koji je dodao da se na treninzima nalazi i Luka Cucin i da očekuje da i on u narednim danima postane član Banjalučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana