Goleada po mjeri Žeravičana

Darko Pašagić
Goleada po mjeri Žeravičana

Banjaluka - Fudbaleri Jedinstva iz Žeravice u petom kolu Druge lige Republike Srpske, grupa zapad na gostovanju u Laktašima savladali su istoimenog domaćina sa ubjedljivih 6:2 i zasjeli na čelo tabele.

Gosti su od samog početka susreta pokazali da su došli po bodove i već u drugom minutu su preko Ognjena Škorića došli do prednosti od 1:0. Najbolji akter susreta Bojan Kumić golovima u 19. i 30. minutu donio je ogromnu prednost Žeravičanima, koju je u 36. minutu Slaven Kovljen još više uvećao.

U posljednjim trenucima prvog dijela susreta Uroš Stamenković je iz penala smanjio na 1:4. U nastavku susreta Kovljen je postigao i svoj drugi pogodak, a na 6:1 povisio je Stefan Dujaković iz penala. U 86. minutu Slađan Lekić ublažio je poraz Laktašana i postavio konačan rezultat.

Ubjedljiv trijumf na komšijskom gostovanju u Brodu zabilježio je prnjavorski Ljubić, koji je savladao Polet 1926. Pobjednik ovog susreta odlučen je već poslije prvih 45 minuta kada su izabranici Nikole Zeljkovića poveli sa 4:0, a istakao se dvostruki strijelac Aleksandar Žižak.

U grupi istok dvije vodeće ekipe zabilježile su pobjede, ali je došlo do promjene na čelu tabele, a vrh je preuzeo Leotar, koji ima bolju gol razliku od Romanije.

Trebinjci su na svom terenu savladali Drinu HE, a odbrana Višegrađana popustila je već u 19. minutu kada je mrežu rivala zatresao Dragan Ristić. Sve dileme oko pobjednika otklonio je Nikola Medan, koji je u 55. minutu postigao pogodak za konačnih 2:0.

Do prošle sezone trećeligaš, paljanska Romanija nastavila je sa dobrim igrama i pobijedila je na gostovanju u Brčkom Ilićku 01 sa 3:2. Zanimljivo je da su na ovom susretu domaćini imali dva puta prednost, ali na kraju nisu uspjeli da osvoje ni bod.

Brčaci su poveli u drugom minutu golom Marka Krstića, ali je već u osmom Đorđe Jovanović izjednačio na 1:1. Novu prednost Ilićki 01 donio je Dušan Arsenić u 52. minutu. U 75. minutu Borislav Cicović je izjednačio na 2:2, da bi samo pet minuta kasnije domaći imali idealnu priliku da dođu do nove prednosti, ali Milovan Arsić nije uspio da realizuje jedanaesterac.

Kazna je stigla u 85. minutu kada je pobjedu Romaniji donio najbolji akter susreta Filip Papić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana