"Glas" u Antaliji: Borac u dresu Borca

S. K.
"Glas" u Antaliji: Borac u dresu Borca

ANTALIJA - Obaveze od jutra pa skoro do mraka tokom priprema u Antaliji fudbaleri Borca shvatili su maksimalno ozbiljno svjesni da je odlična podloga najbitnija za nastavak sezone u kojoj su ambicije vrlo visoke.

Među onima koji se na treninzima ističu svakako je novi fudbaler Marin Galić.

Iskusni desni bek baš kao i ostali igrači trudi se da se nametne treneru Branislavu Kruniću koji je drugog dana boravka u poznatom turskom ljetovalištu ugasio 41. svjećicu na torti.

Nema sumnje da bi titula šampiona bila najbolji poklon koji igrači mogu da mu donesu, ali je prioritet svih prioriteta izlazak na međunarodnu scenu.

Upravo takve ambicije privukle su Galića u Banjaluku, a s obzirom da je sa Zrinjskim podizao šampionski pehar trebalo bi da bude od velike pomoći "crveno-plavima".

- Nakon razlaza sa Interom iz Zaprešića bilo je još nekih ponuda, ali su me prema Banjaluci privukle jasne i konkretne ambicije koje su mi čelnici kluba prenijeli. Ono što me posebno iznenadilo jeste organizacija u klubu, kao i visok kvalitet ljudi koji rade u njemu. Mislim da to Banjaluka kao grad, te navijači Borca koji važe za jedne od najboljih u BiH zaista zaslužuju. Volim tu vrstu napetosti i pritiska jer je to prava fudbalska atmosfera - rekao je Galić.

O kakvom je fudbaleru riječ, najbolje pokazuje podatak da je oktobra 2017. dok je igrao za Zrinjski u jednom meču zadobio težu povredu ali nije želio da napusti teren sve dok se meč nije završio.

- Ne volim da se sjećam tih detalja, ali i to je sastavni dio karijere. Nakon pola časa igre dobio sam izuzetno jak udarac, a kasnije se ispostavilo da sam još i dobro prošao. Završio sam na operacionom stolu. Ali, to je ono što me odlikuje, ne odustajem nikada... Morao sam da završim utakmicu, nisam htio da ostavim saigrače. Zato i mislim da sam došao u pravi klub čije ime oslikava moj karakter - zaključio je Galić.

Ističe da je u novoj sredini primljen na najbolji mogući način, kao i da je od početka priprema vidljivo da Borac ima dobar tim. Prilagođavanje su mu olakšali momci sa kojima je dijelio svlačionicu Zrinjskog Aleksandar Radulović, Saša Kajkut, Ivan Crnov i Đorđe Ćosić.

Novinarima sve potaman

Kao što je već poznato, sva veća i iole ozbiljnija odmarališta, praktikuju da svojim gostima obezbijede uslugu "all inclusive ", što će reći da im je sve na dohvat ruke, i to bez dodatnog plaćanja.

Tako je svim ekipama, ali i banjalučkim novinarima, omogućeno da, u velelepnom kompleksu hotela "Titanik", uživaju u bazenu i džakuziju, zagrijanim na više nego prijatnu temperaturu.

Tu je i teretana, sauna, masaža je svekodnevna, samo što je, zbog velike potražnje, treba ranije rezervisati.

Omogućeno je još niz dodatnih aktivnosti, a naravno, kafa, čaj i razna pića u nekoliko hotelskih restorana, su potpuno besplatna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana