Fudbalski klub Borac u novu sezonu ulazi sa novim trenerom: Lalatović ili Marinović za evropski iskorak

Darko Pašagić
Fudbalski klub Borac u novu sezonu ulazi sa novim trenerom: Lalatović ili Marinović za evropski iskorak

BANjALUKA - Sve je izvjesnije da će Borac u narednoj sezoni startovati sa novim šefom stručnog štaba, a u igri da naslijede Tomislava Ivkovića su Nenad Lalatović i Vinko Marinović.

Ovo je za “Glas Srpske” potvrdio potpredsjednik Banjalučana Bogoljub Zeljković. Iako je većina medija prenijela da je gotovo završen posao sa Lalatovićem, Zeljković tvrdi da šanse ima i Marinović.

- Već smo obavili razgovore sa Lalatovićem i Marinovićem, a moramo da vidimo i kakvi su planovi sadašnjeg trenera koji je i sportski direktor. Nije nikakva tajna da želimo u narednoj sezoni da napravimo iskorak na evropskoj sceni, odnosno da preskočimo bar neku prepreku, ali i da budemo konkurentni u borbi za duplu krunu na domaćoj sceni - naglasio je Zeljković.

Ukoliko se desi da jedan od pomenute dvojice preuzme klupu “crveno-plavih” već se sada može reći da bi to bio veliki korak naprijed.  Lalatović se već u nekoliko prelaznih rokova povezuje sa dolaskom u Borac, a sada je njegovo dolazak na Gradski stadion postao i realnost. Naime, on ima ugovor sa Radničkim 1923 do kraja maja i do tada sa klubom iz Kragujevca se bori za opstanak među superligašima Srbije. Još dok je bio trener Vojvodine spominjala se mogućnost da preuzme “Velikana iz Platonove”, međutim nisu uspjeli da se dogovore, a sada su se pregovori ponovo intenzivirali. Nezvanično saznajemo da su prvi razgovori sa Lalatovićem pokazali obostranu želju da dođe do saradnje, a jedini uslov temperamentnog stručnjaka je da sa sobom povede petočlani stručni štab koji ga prati od kada se počeo baviti trenerskim poslom. Lalatović je tokom sada već bogate trenerske karijere vodio Srem, Proleter, Voždovac, Napredak, Crvenu zvezdu, Borac, Čukarički, Radnički Niš, Al Batin, Radnički 1923 Kragujevac, mladu reprezentaciju Srbije i Vojvodinu sa kojom je ostvario najveći uspjeh - osvojio je Kup Srbije 2020. godine.

Marinović je takođe stručnjak koji ima visok renome u BiH, a uz sve to odlično poznaje situaciju u Premijer ligi. Već je bio na kormilu Borca u finišu sezone 2013/14. i u prvom dijelu naredne. Na klupi Banjalučana bio je na 26 premijerligaških mečeva uz bilans od 12 pobjeda, pet remija i devet poraza. Poslije odlaska iz Banjaluke vodio je Zrinjski, sjedio je na klupi mlade reprezentacije BiH, a potom i Sarajeva u kojem je radio do maja prošle godine i od tada je bez angažmana. Mostarce i Sarajlije je doveo do šampionskih titula.

Ivković

Sportski direktor Borca Tomislav Ivković, koji je poslije 24. kola na klupi naslijedio Nemanju Miljanovića, u sedam premijerligaških susreta na mjestu šefa stručnog štaba ostvario je dvije pobjede, četiri remija i jedan poraz. Taj učinak bi mogao da popravi ili pokvari u preostale dvije utakmice u kojima će Borac u nedjelju dočekati Velež, a potom gostovati kod Posušja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana