Fudbalski klub Borac juče promovisao tri nova igrača

Slavko Basara
Fudbalski klub Borac juče promovisao tri nova igrača

BANjALUKA - Golman Asmir Avdukić (Rudar Prijedor), te bočni igrači Milan Muminović (Sarajevo) i Borislav Mikić (Laktaši) novi su igrači banjalučkog Borca.

Oni su juče zvanično predstavljeni u trofejnoj sali Gradskog stadiona i pojačaće konkurenciju u timu za nastupe na evropskoj sceni.

- U novu sezonu ulazimo sa starim ambicijama, da izborimo plasman na međunarodnu scenu i da se borimo za trofeje. Angažovali smo tri igrača, a biće još pojačanja. Izvjesno je da će se u Borac vratiti Siniša Marčetić i Boris Raspudić, a na pripremama u Novom Sadu će nam se priključiti nekoliko igrača koji će da budu "na skeneru" stručnog štaba - istakao je direktor Borca Radmilo Šipovac.

Avdukić je potpisao ugovor na dvije, a Muminović i Mikić na po jednu godinu. Asmir Avdukić, golman koji je prošlu sezonu branio u Rudar Prijedoru, svoj dolazak u Borac je ovako prokomentarisao:

- Drago mi je što sam došao u veliki klub kao što je Borac, kako u organizacionom tako i takmičarskom planu. Nadam se da ću opravdati ukazano povjerenje od članova uprave i doprinijeti ostvarenju zacrtanih ambicija u sljedećoj sezoni. U svakoj utakmici nastojaću da pružim maksimum.

Milan Muminović je u prošloj sezoni sa Sarajevom ostao bez evropske vize, ali je igrao u kvalifikacijama za Evropsku ligu i malo je nedostajalo da se "bordo" tim plasira u takmičenje po grupama.

- Borac ima kvalitet i nadam se da će napraviti korak više nego što je Sarajevo prošle sezone. Volio bih da se to desi. Potrebno je samo malo sreće i lako se može doći do cilja. Drago mi je što su se moje i klupske ambicije poklopile. Daću svoje evropsko iskustvo za ostvarenje zacrtanih ciljeva - poručio je Muminović.

Borislav Mikić nije uspio s Laktašima da izbori opstanak u Premijer ligi BiH, a svoje fudbalsko umijeće prikazivaće na Gradskom stadionu.

- Nisam velik narator, biću kratak. Radostan sam što sam stigao u Borac, klub svijetle tradicije, ugleda i renomea. Agilna uprava kluba ima jasne vizije i drago mi je što ću biti dio, nadam se, uspješnog kolektiva - rekao je Mikić.

Fudbaleri Borca putuju u Novi Sad, gdje će obaviti glavni dio priprema za nastupe u Evropi. Prvi je 15. jula u švajcarskoj Lozani. 

Remi Lozane

Protivnik Borca u drugom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu Lozana igrala je prijateljsku utakmicu protiv Jang Bojsa iz Berna, a rezultat je bio 3:3. Golove za Lozanu postigli su Silvio u 10. (1:1), Žoselin Rouks u 36. (2:2) i Sukaj u 63. (3:2). Lozana je igrala u početnoj postavi: Favre, Sonera, Meoli, Kac, Borhes, Avancini, Selestini, Maraci, Karup, Rouks, Silvio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana