Fudbaleri Rudara ogorčeni nakon napada navijača: Otkud nekom pravo da tuče djecu?

Dejan Marić
Fudbaleri Rudara ogorčeni nakon napada navijača: Otkud nekom pravo da tuče djecu?

BIJELjINA - Tužna premijerligaška sezona Rudar Prijedora, koja ima sve obrise agonije, doživjela je mračan kraj pošto su “navijači” na gostovanju u Bijeljini “poskidali” svoje igrače, a jednog od njih i brutalno udarili u glavu.

Svaki pristalica svakog kluba ima pravo da izrazi nezadovoljstvo igrom, zalaganjem, rezultatima, izborom postave, trenera i struke, strategije... Ali, “alkohol bojsi” su u nedjelju prešli crvenu liniju i drznuli se da u pravom smislu te riječi udare na momke koje navodno treba da bodre.

Ti isti momci su mjesecima igrali bez plata, upozoravali na lošu klimu u i oko kluba, bili prepušteni sami sebi, a kada je voda došla do grla, dio potraživanja su uspjeli da naplate tek pošto su stupili u štrajk. Uprkos svemu tome, borili su se do kraja, a da su imali malo više sreće u finišima utakmica, opstanak u Premijer ligi još bi bio moguć.

Ovako, “rudari” su ispali kolo prije kraja i završna subotnja bitka protiv šampionskog Zrinjskog neće imati rezultatski značaj. Samo, pitanje je i na šta će ličiti ta utakmica nakon svega što su fudbaleri doživjeli u Semberiji.

- Otkud nekome smjelost da igraču skida dres? Kako se neko tek usudi da udari fudbalera i to dijete koje ima 21 godinu? A s druge strane, klub mu toliko duguje. Pita li se iko da li on ima osnovnih sredstava za život - ogorčen je jedan fudbaler Rudar Prijedora u izjavi za “Glas Srpske”.

Naš sagovornik se zapitao i kako je moguće da su policija i obezbjeđenje tako zakazali, pa su dozvolili grupi od dvadesetak navijača da uđu u restriktivni prostor i napadnu igrače.

Prema njegovim riječima, sve što se desilo u Bijeljini je posljedica lošeg stanja u klubu koje traje već dugo, predugo.

- Kad se sve uzme u obzir i kada se ima u vidu šta smo sve prošli za ovih skoro godinu dana, nije ni čudo što smo ispali iz lige. Vidim, igrači su mnogima najveći krivci. Prozivaju nas i napadaju, a mi smo se mogli osloniti samo jedni na druge. Bodrili smo se međusobno jer smo bili prepušteni sami sebi. U klubu nema vizije. Na početku sezone je postojala euforija, ali je trajala svega četiri, pet utakmica. Kasnije kao da su svi digli ruke od nas. Klub nam duguje plate za tri, četiri mjeseca. To niko ne spominje - zaključio je adut “rudara”.

Iz kluba smo juče dugo čekali reakciju, a ona je stigla nešto poslije 17 časova navodeći da najoštrije osuđuju incident i da se ograđuju od grupe navijača. Dodali su da je organizacija utakmice u Bijeljini bila vrlo slaba, da nije postojao dovoljan broj redara, te da je izostala reakcija policije jer je sukob trajao 20 minuta.

Poznati izvršioci

Policijska uprava Bijeljina izdala je saopštenje u kojem je navedeno da su identifikovani napadači na igrača Rudar Prijedora:

- Nekoliko navijača ušlo je u prostor gdje se odigrava utakmica, pri čemu su dva navijača fizički napala jednog igrača. Policijski službenici identifikovali su izvršioce prekršaja, te će u skladu sa Zakonom o prekršajima, Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama biti preduzete mjere i radnje prema njima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana