Fudbaleri Rudar Prijedora startovali sa pripremama: Bujić se ne boji izazova

Darko Pašagić
Fudbaleri Rudar Prijedora startovali sa pripremama: Bujić se ne boji izazova

PRIJEDOR - Bivši premijerligaš, Rudar Prijedor u dosta izmijenjenom sastavu započeo je pripreme za narednu sezonu u kojoj će nastupiti u Prvoj ligi Republike Srpske.

Na prozivci, koju je obavio novi šef stručnog štaba Zoran Bujić, su bila  23 fudbalera, a stručnjak, koji se poslije nekoliko godina vratio u klub, istakao je da se ne boji izazova i nada se da će ponoviti uspjeh iz prvog mandata kada je uspio da izbori plasman u Premijer ligu.

- Drugi put sam na klupi Rudar Prijedora i zadovoljan sam zbog povjerenja, koje mi je dala uprava kluba. Moje ambicije su bile da se vratim na ovo mjesto. Ranije sam sa “rudarima” imao dosta uspjeha, da li ću ga ponoviti, pokazaće vrijeme. Iskreno se nadam da hoću - rekao je Bujić.

Klub je od kraja prošle sezone napustilo 16 fudbalera, još dva su otišla nešto ranije, a kada se tu dodaju i dva fudbalera koja su se “spakovala” u zimskom prelaznom roku čini se da su “rudari” pred novu sezonu u velikim problemima.

- Otišlo je 20 igrača, to je teško nadoknaditi. Daću sve od sebe, jer grad Prijedor zaslužuje više i bolje od onoga što smo gledali prošle godine i u posljednjem periodu. Na prozivci među 23 igrača bilo je dosta onih iz mlađih klupskih selekcija i većini od njih je jasno da neće biti među kandidatima za seniorski pogon. Zbog toga moramo što prije da oformimo ekipu. U ovom trenutku nedostaje nam sigurno sedam, osam kvalitetnih pojačanja i to moramo veoma brzo da riješimo - naglasio je Bujić.

Iako je bilo planirano da ekipa otputuje na Zlatibor, od toga neće biti ništa.

- Bilo bi pomalo neozbiljno bez formirane ekipe ići na pripreme i zato smo odlučili da ostanemo kod kuće. Treniraćemo na terenima u Ljubiji i Prijedoru i planirali smo odigravanje pet kontrolnih susreta. Već u subotu igramo protiv Krupe, a imamo dogovorene susrete sa Ljubićem i Slobodom iz Mrkonjić Grada - istakao je Bujić.

Njemu se baš ne sviđa ideja što je Prva liga Srpske proširena na 18 klubova.

- Teška su vremena i bojim se da će više od pola klubova otaljavati posao. Moguće je da se desi da neki možda i ne izdrže finansijski do kraja. Ono što je jasno prvenstvo će biti veoma zanimljivo, jer će biti nekoliko kandidata za prvo mjesto. Sigurno su najozbiljniji Zvijezda 09 i Krupa, ali i mi imamo svoje planove. Možda će se tu umiješati i Radnik u kojem je poslije ispadanja iz Premijer lige situacija veoma nezahvalna. Možda i još neki klub bude u borbi za sam vrh. Vidjećemo - dodao je Bujić.

Šćekić

Doskorašnji golman Rudar Prijedora Nemanja Šćekić novi je član makedonskog prvoligaša Bregalnice iz Štipa. Ovaj 30-godišnji Crnogorac prošle sezone branio je na 28 mečeva i čak osam puta sačuvao svoju mrežu. Šćekić je u karijeri branio u Srbiji, Mađarskoj, Bugarskoj i Jermeniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana