Fudbaleri Rudar Prijedora pripreme nastavljaju u Hrvatskoj: Bez Amoe u Medulinu

Darko Pašagić
Fudbaleri Rudar Prijedora pripreme nastavljaju u Hrvatskoj: Bez Amoe u Medulinu

PRIJEDOR - Fudbaleri Rudar Prijedora otputovali su na drugi dio priprema u Medulin, a među putnicima nije bilo najboljeg fudbalera iz prvog dijela prvenstva Žozefa Amoe.

On nije dobio potrebne papire za ulazak u Hrvatsku i ostao je da radi u Prijedoru pod nadzorom trenera mlađih kategorija prijedorskog kluba. Sa ekipom je otputovao golman Nikola Lakić, koji će narednih šest mjeseci provesti među Prijedorčanima kao pozajmljeni igrač banjalučkog Borca. Olakšanje “rudarima” je i činjenica da će napadač Nikola Mandić ostati njihov član, jer je klub odbio ponudu Dinama iz Bukurešta koji je želio hrvatskog fudbalera.

- Prvi dio priprema protekao je u najboljem redu. Najvažnije je da nije bilo povreda i da u dobrom raspoloženju putujemo u Medulin. Problem je svakako činjenica da sa nama neće biti Amoa zbog papira. Ipak, nastojaćemo da se dodatno uigramo i da kroz ove mečeve pronađemo pravu formu za nastavak šampionata, gdje je glavni cilj opstanak u Premijer ligi BiH. Dolaskom Lakića riješili smo problem na poziciji golmana, a dobra je vijest i što će Mandić i dalje biti naš član - naglasio je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Marko Tešić.

Prvom timu su priključeni omladinci Harun Alibegović i povratnik Filip Mikić koji će pokušati da se nametnu stručnom štabu.

- Svi putnici za Medulin imaju podjednake šanse, a na njima je da se dokažu i izbore mjesto u startnoj postavi - istakao je Tešić.

Prijedorčani će u Hrvatskoj odigrati pet utakmica, a prvi meč je već sutra protiv Kopra, a 29. januara rival će im biti Olimpija.

- Potom nas očekuje nastup na tradicionalnom turniru “Medulin kup”, gdje ćemo odigrati tri utakmice. U grupi će nam rivali biti Karlovac 1. februara i tuzlanska Sloboda dva dana kasnije. Mečevi za plasman su na programu 5. i 6. februara i to će nam biti posljednji kontrolni meč u Medulinu - dodao je Tešić.

Rudar Prijedor je prvi dio sezone u Premijer ligi BiH završio na devetom mjestu sa 16 bodova i očekuje ga grčevita borba za opstanak u eliti.

Putnici

Na pripreme u Medulin otputovalo je 27 fudbalera i šest članova stručnog štaba. Otišli su: Nemanja Šćekić, Harun Alibegović, Aleksa Trninić, Tomislav Knežević, Andrej Bosnić, Nemanja Pekija, Bojan Burazor, Nikola Mandić, Nemanja Marić, Demir Jakupović, Rijad Sadiku, Asani Đeljilj, Adel Halilović, Luka Kulenović, Sergej Dojčinović, Mario Sajak, Danilo Marmat, Jovan Vladimir Pavlović, Dragan Bilbija, Ajdin Redžić, Mujo Smajić, Predrag Zekanović, Klerismario Santos Rodrigez, Filip Mikić, Aleksandar Radulović, Ilija Danilović i Nikola Lakić, te članovi stručnog štaba Marko Tešić, Dino Sikirić, Perica Topić, Srđan Marjanović, Vladan Lekanić i Igor Tomaš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana