Fudbaleri Rudar Prijedora krenuli sa pripremama

Darko Pašagić
Fudbaleri Rudar Prijedora krenuli sa pripremama

PRIJEDOR - Na prvom okupljanju fudbalera Rudar Prijedora bila su 22 fudbalera među kojima ima novih igrača.

To su bivši prvotimci ovog kluba Marinko Rastoka i Stefan Gavranović, te jedan od najtalentovanijih juniora "zeleno-crnih" Dragan Bilbija, koji je potpisao prvi profesionalni ugovor. U odnosu na jesenji dio sezone nedostajali su: golman Mirza Hamzabegović te Dragan Arežina, Slaviša Maksimović i Aleksandar Malbašić.

- Na prozivci nije bilo ni Milana Šikanjića, kome je istekla pozajmica i vratio se u Borac. Međutim, naša je želja da ovog igrača dovedemo u naš klub i da bar i dalje bude pod pozajmicom - naglasio je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Igor Janković.

Iako se posljednjih dana nagovještavalo da bi Hamzabegovića mogao zamijeniti Dalibor Kozić od toga neće biti ništa, jer on do ljeta ostaje u bijeljinskom Radniku.

- Kozić nije bio jedina opcija, razgovaramo sa Ivanom Butorovićem i Darkom Dejanovićem, kao i sa još nekim čuvarima mreže. Osim golmana sigurno ćemo dovesti još nekoliko igrača, ali to će biti ciljana pojačanja, odnosno samo na pozicijama u timu gdje smo "tanki" - nastavio je Janković.

Sve do 1. februara ekipa će raditi u Prijedoru, a onda predstoji nastavak priprema u Medulinu.

- Tamo ćemo nastupiti na Adrija kupu i sigurno je da ćemo odigrati bar tri ili četiri utakmice. Po povratku iz Hrvatske na rasporedu su još tri meča od kojih će posljednji biti generalna provjera. Imamo dovoljno vremena da odradimo kvalitetne pripreme i sigurno je da ćemo nastavak prvenstva dočekati potpuno spremni. Najvažnije je da se igrači nisu opustili tokom pauze, već su radili po unaprijed utvrđenim programima i sada će im biti znatno lakše - dodao je Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana