Fudbaleri Radnika trijumfovali u finalu Medulin kupa 2020: Janjićev gol za pehar

Siniša Kotaraš
Fudbaleri Radnika trijumfovali u finalu Medulin kupa 2020: Janjićev gol za pehar

MEDULIN - Fudbaleri Radnika pobjednici su tradicionalnog međunarodnog turnira Medulin kup 2020, nakon što su u finalu sa 1:0, savladali Rudar Prijedor.

Pobjedonosni pogodak postigao je Stefan Janjić dva minuta prije kraja utakmice koji je na najbolji način iskoristio ubacivanje iz kornera Jovana Motike. Bijeljinci su do finala došli nakon što su osvojili prvo mjesto u grupi dva, savladavši Kolubaru sa 2:1, te Krupu sa 3:2, dok su sa poljskim Zaglebjem odigrali 2:2. Prvoplasirani u svojoj grupi bili su i fudbaleri Rudar Prijedora koji su bili bolji od Zrinjskog (2:0), Istre (2:1), te remizirali sa Sandecjom iz Poljske.

- Bila je to zaista tvrda i neizvjesna utakmica i možda bi najzaslužnije bilo da je završila bez pogodaka pa da o pobjedniku odluče jedanaesterci. Na kraju, presudio je taj jedan detalj iz samog finiša i naše veće iskustvo. Ovim trijumfom zaokružili smo pripreme u Medulinu, koje kada se sve sabere, mogu da dobiju najvišu ocjenu. Imali smo zaista izvanredne uslove i naše je bilo samo da vrijedno radimo kako bi se što bolje pripremili - istakao je kapiten Radnika Velibor Đurić.

Iako su Bijeljinci konačni pobjednici turnira, epitet najprijatnijeg iznenađenja bez imalo sumnje zaslužio je trenutno drugoplasirani tim Prve lige Republike Srpske. Izabranici Igora Jankovića bili su u najmanju ruku ravnopravan rival Radniku, a pobjednika je na kraju odlučila jedna greška.

- Odigrali smo kvalitetnu utakmicu i nismo zalužili da izgubimo. Čak smo u drugom poluvremenu imali nekoliko zaista dobrih šansi, ali nismo imali potrebnu mirnoću da te prilike pretvorimo u bar jedan pogodak. Pobjednik je odlučen na samom kraju, najviše zbog nesmotrenosti naših mladih igrača u odbrani. Ali, ne ljutim se na njih, najvažnije je bilo da oni dobiju svoju priliku da stasaju kroz ovakve utakmice i mislim da su na najboljem putu da postanu dobri igrači - poručio je Janković.

Ove godine u Medulinu je nastupila i ekipa Krupe koja je osvojila sedmo mjesto. Jesenji šampion Prve lige Republike Srpske savladao je u meču za sedmo mjesto drugi tim hrvatskog prvoligaša, Istre, sa 3:1, a golove su postigli Jovo Lukić, Nikola Dujaković i Nemanja Vidović.

Đurić najbolji u Bijeljini

Radnik i njegov kapiten Velibor Đurić dobili su priznanja u Bijeljini. Iskusni fudbaler proglašen je za najboljeg sportistu najvećeg grada Semberije za 2019. godinu, dok su “plavi” dobili nagradu za najbolji sportski kolektiv.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana