Fudbaleri Leotara počeli pripreme za novu sezonu: Licenca neće biti problem

Darko Pašagić
Fudbaleri Leotara počeli pripreme za novu sezonu: Licenca neće biti problem

TREBINjE - Fudbaleri Leotara počeli su pripreme za novu sezonu, a svi u Trebinju se nadaju da će klub poslije sedam sušnih godina ponovo zaigrati u Premijer ligi BiH.

Iako još nisu dobili "zeleno svjetlo" na "Policama" očekuju da će dobiti licencu za takmičenje na Drugostepenoj komisiji za licenciranje Fudbalskog saveza BiH. Razlog zašto nisu prošli na Prvostepenoj komisiji bili su više tehničke prirode, nedostaci se otklanjaju i po riječima predsjednika Leotara Gordana Mišeljića gotovo je siguran povratak kluba na veliku scenu.

- Naš cilj u narednoj sezoni biće da ostanemo premijerligaši i da u hodu riješimo infrastrukturne stvari koje nedostaju na "Policama". Imamo obećanje iz Fudbalskog saveza BiH za reflektore, stadion sa hibridnom travom i potrudićemo se da nam taj dio bude prioritet. Premijer liga je skupo takmičenje, ali postignut je koncenzus na nivou grada gdje će javna preduzeća sa privatnim kompanijama pomoći Leotar i učiniti sve da ostanemo u najkvalitetnijem rangu, a u dogledno vrijeme da postanemo stabilan premijerligaš - naglasio je Mišeljić.

Na prvom okupljanju bilo je prisutno 20 fudbalera. Drago Maksimović je bio opravdano odsutan, a na prozivci nije bilo ni Danila Šipovca i Emanulaha Blaževića, kojima je istekla pozivnica i vratili su se u Krupu, ali svi očekuju da će uskoro potpisati ugovore sa trebinjskim klubom.

- Svih 20 igrača koji su bili na prozivci su rođeni Trebinjci i na to smo izuzetno ponosni. Želimo da u naše redove kao pojačanja dovedemo provjerena imena sa iskustvom igranja u Premijer ligi, a ima ih dosta koji su porijeklom iz Hercegovine, odnosno iz našeg grada - naglasio je sportski direktor Leotara Željko Radović.

Iako nije spominjao imena jasno je da se to prvenstveno odnosi na doskorašnje fudbalere Krupe, Vasilija Kolaka i Miloša Aćimovića, igrača Olimpika Đoku Milovića i bivšeg igrača Metalca iz Gornjeg Milanovca Ljubišu Pecelja.   

Osim ili Krunić

Na prozivci nije bilo trenera Olega Ćurića, koji je sa reprezentacijom Republike Srpske (U-13) na turniru "Mance kup" u Beogradu. On se danas vraća u Trebinje, gdje će nastaviti da radi sa ekipom. Poznato je da Ćurić nema adekvatnu licencu za Premijer ligu i očekuje se da njegov nasljednik bude imenovan u narednim danima, ali je izvjesno da bi on trebalo da ostane kao pomoćnik uz prvu ekipu. Još se ne zna ko bi mogao biti novi kormilar, u opticaju je nekoliko provjerenih imena, a najviše se pominju Branislav Krunić i Amar Osim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana