Fudbaleri Krupe slavili u derbiju Prve lige RS: Miketek odnio bodove u kanjon

Siniša Kotaraš
Fudbaleri Krupe slavili u derbiju Prve lige RS: Miketek odnio bodove u kanjon

Prijedor - Derbi jesenjeg dijela prvenstva Prve lige RS pripao je Krupi koja je, kada se sve sabere, bila za nijansu spretniji i srećniji rival u Prijedoru protiv Rudara.

Sama utakmica nije donijela lijep fudbal na šta je najviše uticala njena važnost, ali su ipak viđena tri pogotka, nekoliko dobrih prilika, a u finišu i dva crvena kartona, Bojanu Burazoru i Igoru Makitanu zbog međusobnog koškanja.

Krupljani su već u desetom minutu poveli evrogolom Marka Golubovića, ali je samo šest minuta kasnije izjednačio Burazor. Utakmica je odlučena u drugom poluvremenu kada je Josip Miketek sjajnim šutem iz slobodnog udarca sa preko 30 metara smjestio loptu u mrežu pored ukopanog Mirze Hamzabegovića.

Nakon utakmice mnogo više zadovoljstva bilo je u taboru Krupljana, čiji je šef stručnog štaba Zoran Marić priznao da je njegov tim imao dosta sreće.

- Derbi sigurno nije oduševio, ali je to i razumljivo, jer su oba sastava više pažnje posvetila odbrani. Na terenu je bilo očigledno da se radi o dvije izjednačene ekipe tako da je bilo jasno da će neki detalji i sitnice odlučiti pobednika. Na kraju, prelomilo se na našu stranu iako je moglo da ode i na Rudarovu što ne bi bilo nezasluženo. Ipak, mi smo imali malo više sreće, ali ne mislim da se ovom pobedom nešto odlučilo. Prvenstvo je dugo, ima još da se igra i ne smemo da se opuštamo - rekao je Marić.

Sa druge strane, u redovima Rudar Prijedora neraspoloženje. Domaći su ipak imali više prilika za postizanje pogotka, a na kraju su pognutih glava morali da napuste teren.

- Fudbal se igra za golove, a mi smo postigli samo jedan. Krupa je imala svega dvije šanse i dala nam je dva pogotka. Prvi je bio evrogol Golubovića, a drugi kiks našeg golmana. Posljednjih pola časa gosti su vješto odugovlačili, ali smo mi i tada stvorili tri dobre prilike, ali ih nismo realizovali. Mislim da smo bili bliži pobjedi te da da neriješen ishod možda bio i najrealniji, no završilo je pobjedom Krupe - naglasio je trener Rudar Prijedora Igor Janković.

 

Rudar Prijedor    1 (1) 
Krupa                      2 (1)

 

Strijelci: 0:1 Golubović  u 10, 1:1 Burazor u 16, 1:2 Miketek u 60 minutu.
Stadion: Gradski. 
Gledalaca: 800. 
Sudija: Dražen Marić (Bijeljina) 6,5. 
Žuti kartoni: Pavlović, Zekanović, Pekija (Rudar Prijedor), Dujaković (Krupa). 
Crveni kartoni: Bojan Burazor (Rudar Prijedor) u 90+3. minutu, Igor Makitan (Krupa) u 90+3. minutu.
Igrač utakmice: Josip Miketek (Krupa) 7. 

Rudar Prijedor: Hamzabegović 6, Matović 6, Milović 6, Pekija 6,5, Savanović 6 (od 81. minuta Petrović -), Burazor 5, Jaćimović 6,5, Pavlović 6 (od 65. minuta Kalesić -), Marić 6, Zekanović 6, Maksimović 6 (60. minuta Šikanjić 6). Trener: Igor Janković.

Krupa: Kolak 6,5, Makitan 5, Lukić 6,5 (od 86. minuta Blažević -), Dujaković 7, Palić 6,5, Bilal 6,5, Filipović 6,5, Maksimović 6,5, Miketek 7, Mandić 6,5 (od 90+4. minuta Šipovac -), Golubović 7 (od 70. minuta L. Nikolić -). Trener: Zoran Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana