Fudbaleri Krupe poraženi od Zrinjskog: Marić nije nezadovoljan

Siniša Kotaraš
Fudbaleri Krupe poraženi od Zrinjskog: Marić nije nezadovoljan

BANjALUKA - Fudbaleri Krupe odigrali su, nakon petnaestak dana žestokog rada, i prvu kontrolnu utakmicu na pripremama za narednu sezonu. Izabranici Zorana Marića u Tomislavgradu su odmjerili snage sa Zrinjskim i doživjeli poraz od 0:1, ali u stručnom štabu Krupe nisu bili nezadovoljni.

- Generalno posmatrajući, odigrali smo kvalitetnu utakmicu protiv korektnog i raspoloženog protivnika, a dobro je i to što se niko nije povredio. Priliku su dobili svi kandidati za prvi tim osim Lazara Nikolića i Adonisa Bilala koji imaju lakše povrede i nismo želeli nepotreban rizik - istakao je šef stručnog štaba Zoran Marić.

Posljednju utakmicu Krupa je odigrala prije puna četiri mjeseca, 7. marta, protiv Rudar Prijedora i velika pauza morala je da ostavi traga.

- To je veoma dugačak period neigranja i sigurno da nije poželjan ni za jednog sportistu. Iako je bilo određenih propusta, nisam nezadovoljan, čak je sve bilo vrlo korektno. Realno, trenutno smo nešto slabiji nego prošle sezone, u procesu smo stvaranja nove ekipe i Zrinjski je, bez dileme, u ovom trenutku bolja ekipa od nas - poručio je strateg Krupljana.

Prema njegovim riječima, ekipa Krupe još nije formirana i planira se dolazak bar tri ili četiri kvalitetna pojačanja.

- Ono što nama treba jeste najmanje jedan fudbaler iz zadnje linije, te provereni špic igrač. Dobro bi nam došao i jedan malo ofanzivniji vezni igrač, u kontaktu smo sa nekoliko fudbalera, ali kako je prelazni rok tek počeo, teško je odmah realizovati neki dobar transfer.  Uglavnom, oni nešto kvalitetniji se nadaju odlasku u inostranstvo ili nekoj bogatijoj ponudi i mi smo prinuđeni da čekamo rasplet situacije - kategoričan je Marić.

U novoj sezoni na snazi će biti pravilo da svaka ekipa u protokolu za utakmicu mora da ima najmanje četiri fudbalera do 21 godine starosti i Krupljani veliku pažnju posvećuju tom detalju.

- Trenutno, mi na pripremama imamo pet igrača mlađih od 21 godine, a zahvaljujući ovom pravilu i oni će imati određenu minutažu i dobiće priliku da se dokažu i nametnu. Mislim da je to dobro za fudbal u BiH jer bez sopstvenog podmlatka nema napretka - zaključio je Marić.

Odlazak na Zlatibor

Premijerligaš iz kanjona Vrbasa trebalo bi da se od srijede preseli na Zlatibor, gdje bi bio odrađen najvažniji dio priprema. Međutim, sada je i to pod malim znakom pitanja zbog nestabilne epidemiološke situacije.

- Ako sve bude u redu, na put će krenuti 22 igrača i tri golmana. Međutim, sada je došlo i do promena kod već dogovorenih utakmica jer postoji mogućnost da meč sa Čukaričkim ne bude odigran. Pratimo intenzivno sve što se dešava u Srbiji i spremni smo za sve eventualne situacije. Ukoliko bi se desilo da ipak ne odemo, pripreme nastavljamo u Banjaluci, a rivale ćemo tražiti u RS i FBiH - kaže Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana