Fudbaleri Krupe počeli pripreme za nastavak sezone: Potpisali Erak i Arsić

Darko Pašagić
Fudbaleri Krupe počeli pripreme za nastavak sezone: Potpisali Erak i Arsić

BANjALUKA - Fudbaleri Krupe počeli su pripreme za nastavak sezone u kojem će im jedini cilj biti opstanak u premijerligaškoj konkurenciji.


Trenerski kvartet Siniša Mrkobrada, Marko Mazalica, Vladimir Ilić i Nebojša Anđelić odradio je prvi trening na terenu prekrivenom snijegom upoznavši 30 prisutnih fudbalera sa planom rada i ambicijama kluba u nastavku sezone.

- Pred nama je još 14 utakmica u kojima će nam svaki osvojeni bod biti korak bliže opstanku. Zato moramo što bolje odraditi pripreme, jer nas očekuju teške bitke. Jesen je završena na pretposljednjoj poziciji, ali svi u klubu smatramo da imamo realne šanse da sačuvamo premijerligaški status - naglasio je Mrkobrada.

Na prozivci je bilo i nekoliko novih imena. Novi članovi Krupe postali su lijevokrilni napadač Aleksandar Erak, kome je posljednji klub bio Feniks 95 iz Stare Pazove, te doskorašnji igrač GOŠK-a štoper Vladimir Arsić, dok se sa pozajmice iz prvoligaša Leotara vratio Danilo Šipovac. Na probi su još Ilija Janković (Alfa Modriča), Slobodan Dekić (Monterosi, Italija), Mihajlo Živković (Sarajevo U19) i Ljubinko Tomić (Dizdaruša). Poslije povrede u trenažni proces se vratio i Josip Miketek.

- Sigurno je da će u narednim danima biti još novih imena, ali svima treba da bude jasno da je veoma teško u zimskom prelaznom roku dovoditi kvalitetna pojačanja. Ipak, trudićemo se da što više ojačamo ekipu na svim pozicijama - nastavio je Mrkobrada.

U odnosu na prvi dio sezone Krupa je ostala bez osam igrača. Tokom zimske pauze prekinuta je saradnja sa Markom Golubovićem, Stefanom Nikolićem, Aleksom Andrejićem, Milošem Simonovićem, Milivojem Krmarom, Muamerom Svrakom i Nemanja Vidovićem, dok je Bojan Puzigaća završio karijeru, ali još nije poznato da li će ostati u klubu da radi kao trener mlađih kategorija ili će odmah preuzeti mjesto šefa stručnog štaba trećeligaša BSK-a.

- Plan priprema je već napravljen. Poslije uvodnih ljekarskih pregleda i testiranja treniraćemo na našem stadionu i u teretani Fakulteta za fizičku kulturu. Prvi test imaćemo 30. januara, kada će nam gost biti prvoligaš FBiH VIS Sim Bau, a 4. februara pripreme nastavljamo u Međugorju, gdje ćemo biti 10 dana. Tamo ćemo odigrati četiri susreta, a protivnici su GOŠK (6. februar), Čapljina (9.2), Posušje (12.2) i Željezničar (13.2). Protiv Slobode iz Mrkonjić Grada igramo 18. februara, a dva dana kasnije na rasporedu je generalna provjera protiv banjalučkog Borca - dodao je Mrkobrada.

Na prozivci 30 igrača

Na prvom okupljanju fudbalera Krupe pojavilo se čak 30 fudbalera. To su: golmani: Vasilije Kolak, Tarik Abdulahović, David Stjepanović, David Vuković, te igrači: Ajdin Redžić, Igor Makitan, Mihael Modić, Nikola Dujaković, Kerim Palić, Miloš Aćimović, Jovan Vladimir Pavlović, Stojan Maksimović, Nikola Mandić, Lazar Nikolić, Miloš Karišik, Emanulah Blažević, Josip Miketek, Stefan Nikolić, Miladin Filipović, Adonis Bilal, Marin Galić, Nemanja Vukmanović, Danilo Šipovac, Džafo Hadžić, Ilija Janković, Slobodan Dekić, Mihajlo Živković, Aleksandar Erak, Ljubinko Tomić i Vladimir Arsić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana