Fudbaleri Borca žestoko treniraju na Bledu: Spas traže u ledu

Milan Zubović
Foto: N. Kulaga

BLED - Trener Borca Marko Maksimović od samog starta priprema na Bledu nametnuo je težak ritam svojim izabranicima, koji bez pogovora izvršavaju sve zadatke poslije kojih im je potreban dobar odmor.

Jedan od najboljih načina opuštanja mišića nakon velikog napora predstavlja ledena kupka, odnosno ulazak u kadu napunjenu vodom i ledom. Iako su u prvi mah pojedini igrači pomalo izbjegavali da uđu u hladnu vodu, kasnije su uvidjeli da imaju mnogo koristi od toga, tako da se sada “bore” ko će prije stići da rashladi skočne zglobove, mišiće potkoljenice i koljena.

Fizioterapeuti su im dozvolili da u ledu budu koliko mogu izdržati i da se ne forsiraju, ali takmičarski duh momaka koji nose crveno-plavi dres i tu dolazi do izražaja, pa se interno klade u kafu ko će duže da izdrži, dok zadirkuju one koji prvi odustanu.

Mladi napadač Jovo Lukić još čeka dozvolu ljekara da počne sa duel igrom jer se oporavlja od povrede ramena, ali radi sve ostalo na treninzima. Na pitanje ko može najviše izdržati u ledenoj vodi, kao iz topa je odgovorio Dejan Meleg. Fudbaler sredine terena na to se samo nasmijao dok se borio da izdrži još koji minut, jer zna da će mu to biti od veliki pomoći, baš kao i masaža.

- Uvek me pitaju da li je bolji led ili masaža, a meni prija oboje. Treninzi su naporni, pa moramo što pre da se oporavimo jer ćemo tako lakše izdržati svaki naredni - rekao je Meleg.

Fudbaleri Borca koji su rođeni u Banjaluci ovaj vid opuštanja mišića porede sa kupanjem u Vrbasu, čija je temperatura ljeti ipak malo viša od rashlađene vode u koju ulaze, te o tome pričaju onima koji još na svojoj koži nisu osjetili hladnoću čuvene rijeke koja protiče krajiškom ljepoticom. Novopridošlom Amaru Begiću ovo nije ništa novo, mada se razlikuje od onog što je radio dok je nosio dres Mladosti iz Doboj Kaknja.

- Teško je odmah vruć ući u hladnu vodu, ali sve je stvar toga kako zamisliš u glavi. Prve sekunde su najteže, ali onda osjetiš opuštanje, pa počne da ti prija. Nešto slično smo radili i u Mladosti, ali rjeđe. Čini mi se čini da je ovaj led u Sloveniji malo hladniji - kroz smijeh je rekao Begić.

Led

Temperatura vode iznosi četiri, pet stepeni Celzijusa i da bi ostala na tom nivou nekih pola sata, potrebno je oko 40 kilograma leda, koji na teren NK Lesce dostave ljubazni domaćini na Bledu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana