Fudbaleri Borca startovali sa pripremama za narednu sezonu: Odlasci mogući tek poslije Evrope

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca startovali sa pripremama za narednu sezonu: Odlasci mogući tek poslije Evrope

BANjALUKA - Fudbaleri aktuelnog šampiona BiH počeli su pripreme za novu sezonu, a za razliku od prošle kada je bio cilj da se izbori plasman na međunarodnu scenu, ove će biti prioritet odbrana titule.

Na prvom okupljanju bilo je prisutno 20 igrača, a većina najiskusnijih prvotimaca, kao i oni koji su imali reprezentativne obaveze ekipi će se priključiti u narednih nekoliko dana.

- Opet ćemo biti skromni kao i u prošloj sezoni, ići iz utakmice u utakmicu, mada je jasno da će nam i ove sezone ciljevi biti visoki, a prvenstveni je da pokušamo da odbranimo prvo mjesto. Ekipu su za sada napustili samo Elvis Mehanović i Boban Georgijev, a došli su Nikola Vušurović i Nikola Ćetković. To me raduje, jer smo sačuvali najveći dio tima, koji je prošle godine igrama na terenu zasluženo stigao do titule, rekao Maksimović.

Banjalučani će već 6. ili 7. jula odigraće prvu zvaničnu utakmicu u narednoj sezoni, a to će biti prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a ko će im biti rival saznaće 15. juna.

- Prolazak prvog kola obezbijedio bi nam umjesto za sada sigurne četiri bar još četiri utakmice na međunarodnoj sceni. Evropa je šansa da naši igrači pokažu kvalitet koji posjeduju, ali da se broj zainteresovanih menadžera i klubova za njihove usluge poveća. Uvjeren sam da će od sadašnje garniture igrača sigurno bar neko otići, baš kao i prošle godine Vladan Danilović, koji je prešao u Nasional, kada smo ispali iz Evrope. Zato se moramo dodatno pojačati, ali i posebno voditi računa o fudbalerima zaštićenog godišta. Očekuje nas izuzetno naporna sezona, a već sami juli biće izuzetno naporan, jer nas osim ispita na međunardnoj sceni očekuje i početak prvenstva, tako da ćemo igrati u ritmu srijeda, nedjelja - rekao je Maksimović i dodao da se neće nikuda žuriti sa dovođenjem pojačanja, jer je prelazni rok tek počeo i traje do 13. avgusta, ali i da će se ona birati ciljano.

Direktor Borca Dejan Lukendić je naglasio da će se sve preduzeti da Borac ponovi prošlogodišnji uspjeh, ali i da možda napravi dodatni iskorak.

- Već 15. juna saznaćemo ime rivala u Evropi, a tri dana kasnije idemo na pripreme na Bled, gdje ćemo imati odlične uslove. Dogovoreni su susreti sa Nefčijem 22. juna, a sedam dana kasnije rival će nam umjesto Domžala biti Olimpija. Planirano je da se između ubaci možda još jedna utakmica, ali vidjećemo - rekao je Lukendić.

Malbašić

Predsjednik Borca Stojan Malbašić naglasio je iza kluba uspješna sezona i da se svi na Gradskom stadionu nadaju da će i sljedeća biti slična.

- U novu sezonu ući ćemo sa još konkretnijim i jasnijim ciljevima i vjerujem da ćemo uspjeti da ih ostvarimo. Najvažnije je da smo uspjehe na terenu uspjeli i da finansijski ispratimo i igračima se ništa ne duguje.  Nagradu za titulu dobiće kada nama bude uplaćen novac od Evropske fudbalske federacije, a vjerujem da će i to biti uskoro - naglasio je Malbašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana