Fudbaleri Borca savladali Mladost u 12. kolu Premijer lige: Lukić učvrstio drugo mjesto

Siniša Kotaraš
Fudbaleri Borca savladali Mladost u 12. kolu Premijer lige: Lukić učvrstio drugo mjesto

KAKANj - Odličnom igrom u drugom poluvremenu fudbaleri Borca pobijedili su Mladost u Doboju kod Kaknja sa 2:0 i sa tri nova boda učvrstili se na drugom mjestu premijerligaške tabele.

Junak pobjede Banjalučana bio je mladi napadač Jovo Lukić, koji je postigao oba pogotka, a rame uz rame mu je bio razigrani Alemdin Ziljkić, dvostruki asistent za Borčevu 200. pobjedu u Premijer ligi. Treba spomenuti i debi Dejana Melega, koji je za četrdesetak minuta provedenih na terenu pokazao da će biti pravo pojačanje za ekipu Vlade Jagodića, koja se bori za novi izlazak u Evropu.

Istina, u prvom poluvremenu domaći sastav bio je nešto angažovaniji, imao je više loptu u nogama te stvorio dvije odlične prilike, od kojih je ona Nedima Hadžića iz 20. minuta bila iz kategorije stoprocentnih. Šutirao je napadač Mladosti potpuno neometan sa pet metara, ali je Bojan Pavlović fenomenalnom intervencijom nogom sačuvao svoju mrežu. “Crveno-plavi” su u tom periodu jedinu priliku imali preko Bobana Georgieva, a njegov slab šut sa desetak metara lako je ukrotio Semir Bukvić. Međutim, u drugom poluvremenu kao da su na teren istrčale potpuno različite ekipe. Banjalučani su od starta krenuli mnogo agresivnije i takva igra urodila je plodom već u 49. minutu. Sjajno je po lijevoj strani prošao Ziljkić, poslao odličan centaršut u sredinu gdje je sa svega nekoliko metara Lukić grudima naprosto ugurao loptu u mrežu. Nisu fudbaleri Borca prestajali sa napadima ni kada su došli u vođstvo. To im je i uspjelo u 62. minutu, a ponovo su akteri akcije za pogodak bili isti. Lukav šut sa lijeve strane Ziljkića brani Bukvić, ali je na odbijenu loptu natrčao Lukić i potopio sve nade fudbalera Mladosti u iole povoljniji rezultat. Strateg Borca Vlado Jagodić bio je veoma zadovoljan dobrom igrom svog tima i pobjedom koja “crveno-plave” ostavlja u borbi za najviši plasman.

- Moglo se očekivati teško prvo poluvrijeme jer ekipa Mladosti nije ista kao ona koju smo onako lako savladali na startu prvenstva i na ovoj utakmici igrala je odlično. Takođe znali smo da imamo kvalitet potreban za pobjedu, samo je bilo potrebno da pronađemo način kako da odigramo u nastavku utakmice. Posrećilo nam se da to drugo poluvrijeme otvorimo golom i poslije je naše iskustvo presudilo da utakmicu završimo na najbolji način. Pred nama je sada sedmica u kojoj ćemo se mirno pripremati za nedjeljno gostovanje kod Slobode - istakao je Jagodić.

U ostalim utakmicama 12. kola postignuti su sljedeći rezultati: Olimpik - Zrinjski 3:0 (Lekanić 56p, 63p, Šišić 90+3), Tuzla siti - Široki Brijeg 1:1 (Ubiparip 78 - Ramić 76ag), Velež - Željezničar 1:1 (Mulić 7 - Alispahić 81). Radnik - Sloboda (igrano sinoć).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana