Fudbaleri Borca poraženi na “Tušnju”: Sloboda odgodila plasman u Evropu

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca poraženi na “Tušnju”: Sloboda odgodila plasman u Evropu

TUZLA - Fudbaleri Borca još uvijek nisu osigurali treći uzastopni plasman na evropsku scenu, pošto su u 31. kolu Premijer lige BiH pomalo neočekivano poraženi na tuzlanskom “Tušnju” od Slobode sa 1:2, koja je ovom pobjedom praktično obezbjedila opstanak.

Bio je to prvi poraz Borca u Premijer ligi poslije šest mjeseci i devet dana, kada su 16 kolu izgubili u Mostaru od Zrinjskog sa 1:4.

Od samog početak susreta vidjelo se da izabranici Tomislava Ivkovića neće imati lak zadatak, jer su domaći krenuli silovito prema njihovom golu.

To im se isplatilo u 14. minutu, kada je Mirsad Ramić poslije kornera zakucao loptu u mrežu golmana Borca Nikole Ćetkovića.

Samo tri minuta kasnije Ramić se našao ponovo u izglednoj prilici, ali ovog šuta Ćetković je odlično intevenisao.

U drugom dijelu prvog poluvremena Borac se oslobodio pritiska i njegovi fudbaleeri sve su češće bili na polovini Tuzlaka.

Takva igra urodila je plodom u 45. minutu. Sa lijeve strane centrirao je kapiten Aleksandar Subić, odbrana Slobode je slabo reagovala, a na drugoj stativi usamljen se našao Milan Vušurović i šutem po zemlji matirao golmana Semira Bukvića.

Poslije datog gola Borca žuti pa crveni karton zaradio je pomoćni trener ekiše sa “Tušnja” Gradimir Crnogorac, koji je smatrao da je Subić prije centaršuta napravio prekršaj nad Eldarom Mehmedovićem.

U nastavku susreta Sloboda je krenula opet puno agilnije od rivala, ali bez pravih prilika. Ipak, takva igra urodila je plodom u 72. minutu kada je Mladen Veselinović odlično centrirao, a Mirsad Ramić ponovo pogodio za veliko slavlje domaćih navijača.

Do kraja susreta fudbaleri Borca su pokušavali da doiđu bar do izjednačenja, ali bez ozbiljnijih prilika.

Za Banjalučane nema odmora, jer već u srijedu od 18 časoba na “Grbavici” igraju odgoćeni susret 29. kola protiv Željezničara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana