Fudbaleri Borca na korak do cilja

Dejan Marić
Fudbaleri Borca na korak do cilja

MOSTAR - Ko čeka i dočeka, a fudbaleri Borca su punu deceniju čekali da se plasiraju u finale Kupa BiH.

Do završnice najmasovnijeg takmičenja su došli pošto su i u revanšu bili bolji od ratobornog Klisa, ovog puta sa 2:1, te su tako stigli na korak do cilja, osvajanja pehara koji znači i plasman u Evropu.

Nisu Banjalučani podlegli “mamurluku” nakon velike subotnje pobjede na “Koševu” (2:0), kojom su pokazali zube lideru i prvaku Sarajevu i potpuno se uključili u šampionsku trku.

Učenici Marka Maksimovića su ozbiljno pristupili drugoj bici sa federalnim drugoligašem koji nije imao šta da izgubi. Na vrijeme su “načeli” rivala, potom skupo platili grešku odbrane, da bi u finišu prvog dijela stvari postavili na svoje mjesto i udarili temelje trijumfa, osmog uzastopnog u takmičarskim utakmicama.

U nastavku je Borac “povukao ručnu”, trener Maksimović je promiješao karte, s mislima ka još jednom velikom iskušenju, nedjeljnom derbiju sa Širokim na Gradskom stadionu. U takvim okolnostima favorit je u laganom ritmu priveo meč kraju i sa ukupnih 6:2 ovjerio finalnu vizu.

- Bili smo energetski istrošeni nakon derbija na “Koševu”. Protiv Klisa smo morali da odradimo posao, a to nekad zna biti izuzetno teže. Ipak, ovi momci su izašli na teren sa pravim pristupom i svoje obaveze odradili onako kako treba. Možda smo mogli i da ostavimo bolji utisak, međutim, najbitnija stvar je da je Borac nakon 10 godina u finalu Kupa i da je korak bliži osvajanju trofej - rezimirao je Maksimović.

Njegov kolega na drugoj strani Nedim Kudra nije previše žalio za eliminacijom. Klis je pokazao da se može nositi sa kvalitetnijim sastavima i ovo će mu biti velika lekcija za budućnost.

- Znali smo da je Borac i kvalitetniji i fizički spremniji tim od nas. Zato je velika stvar što smo jednoj takvoj ekipi dali dva gola u 180 minuta fudbala. Svojim momcima čestitam na borbi, a Banjalučanima sve najbolje u finalu - istakao je Kudra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana