Fudbaleri Borca jutros otputovali u Sloveniju na pripreme: Evropa se jasnije vidi sa Bleda

Darko Pašagić
Fudbaleri Borca jutros otputovali u Sloveniju na pripreme: Evropa se jasnije vidi sa Bleda

BANjALUKA - Fudbaleri Borca jutros su krenuli put Slovenije, gdje će se do 30. juna nalaziti na pripremama, a njihova nova baza biće poznata turistička destinacija, Bled.

Stručni štab Banjalučana na čelu sa Markom Maksimovićem na put je odveo 31 fudbalera - 27 igrača i četiri golmana.

- Odlučili smo se za četiri golmana, jer je u ovom trenutku Bojan Pavlović povrijeđen i pitanje je koliko će biti spreman za prve zvanične utakmice u novoj sezoni - naglasio je Maksimović.

Ono što sigurno raduje sve pristalice Banjalučana je da na pripreme u Sloveniju putuju i trojica fudbalera koji su zbog povreda propustili skoro cijeli drugi dio sezone.

- Đorđe Milojević je već u finišu prvenstva bio u stroju, ali su van njega bili Jovo Lukić i Marko Jovanović. Riječ je o tri fudbalera koji su u prvom dijelu sezone bili uglavnom starteri i ne treba da trošimo riječi koliko oni znače za našu ekipu. Vjerujem da će raditi punim intenzitetom i da će ih kao i sve ostale fudbalere mimoići povrede - nastavio je mladi stručnjak na klupi Banjalučana.

Od kraja sezone u Borac su stigla četiri nova igrača: golman Nikola Ćetković, iskusni Milan Vušurović, te golobradi mladići Amar Begić i Enver Kulašin.

- Posljednja dvojica tek treba da se nametnu i vjerujem da će ove pripreme za njih biti pun pogodak. Prvo što će imati vremena da se što bolje uklope u ekipu, a uz to dobiće priliku i da pokažu koliko vrijede. Što se tiče novih pojačanja, očekujem da nam se na Bledu priključe dva provjerena igrača. Uprava kluba intenzivno radi na njihovom dovođenju i očekujem da taj posao bude veoma brzo završen - istakao je Maksimović.

“Crveno-plavi” prvi meč na Bledu trebalo je da igraju 22. juna protiv Nefčija, ali od toga neće biti ništa.

- Azerbejdžanci su imali nekih problema sa vizama, tako da je ova utakmica otpala. Umjesto 22. juna na teren ćemo dan kasnije kada ćemo igrati sa slovenačkim šampionom Murom, dok ćemo 29. igrati sa Olimpijom. Biće nam to jedine dvije pripremne utakmice u Sloveniji, ali i jedine provjere prije premijernog nastupa u Evropi ove sezone - dodao je Maksimović.

Povratak

Povratak iz Slovenije planiran je za 30. jun, a poslije toga Banjalučani će već početi sa pripremama za susret prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona u kojem će 6. ili 7. jula igrati protiv Kluža u Rumuniji.

- Biče to uglavnom taktički treninzi i pregledavanje snimaka sa mečeva rumunskog šampiona, mada je već sada izvjesno i da će Kluž u ovom prelaznom roku imati mnogo promjena u igračkom kadru - naglasio je šef stručnog štaba Borca Marko Maksimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana