Fudbalere Rudara napali u svlačionici

Siniša Kotaraš
Fudbalere Rudara napali u svlačionici

PRIJEDOR/BRČKO - Za sada neidentifikovana lica upala su u svlačionicu i napali igrače Rudar Prijedora nakon što je završena utakmica u Brčkom protiv Jedinstva, a najdeblji kraj izvukli su sportski direktor Saša Stević i prvotimac Mihajlo Savanović.

Uvertira je napravljena još na tribinama stadiona Lokomotive u Brčkom između domaćih simpatizera i grupe gostujućih navijača, ali ništa nije slutilo na ovakav rasplet.

- Sve je kratko trajalo jer su odmah reagovali predstavnici Jedinstva i spriječili teži incident, na čemu smo im jako zahvalni. Ipak, ostaje nejasno otkud nepoznata i nepozvana lica u svlačionici. Možda su nervozu izazvala dešavanja na terenu, jer mi nismo dobili priliku zbog kriterijuma suđenja da pokažemo šta znamo. Ne tražimo alibi, ali zaista ne znam čime smo zaslužili takav tretman od strane sudija - naglasio je predsjednik Rudar Prijedora Darko Milunović.

Prema njegovim riječima, ni na terenu ni na tribinama nije bilo povoda za incident.

- Bila je to utakmica kao i svaka druga. Na tribinama je bilo oko 250 ljubitelja fudbala među kojima i naših petnaestak navijača koji Rudar prate na skoro svim gostovanjima. Utakmica je završena korektno (0:0), mi sigurno nismo bili zadovoljni rezultatom, ali smo domaćinu sportski pružili ruku, jer je Jedinstvo u potpunosti zaslužilo taj bod. I onda upad u svlačionicu, zaista ne znam zašto - rekao je Milunović.

Sa druge strane, u taboru Jedinstva su prilično iznenađeni tvrdnjama Prijedorčana i za sve okrivljuju upravo gostujuće navijače.

- Navijači su prouzrokovali sve to što se desilo nakon meča. Zna se način na koji gostujuće pristalice mogu da dođu, uz najavu klubu domaćinu kako bi on mogao da organizuje obezbjeđenje, a to Prijedorčani nisu uradili. Naša publika je pozorišna, mi i nemamo navijače i nije bilo problema tokom utakmice. Ali nakon toga na izlazu sa stadiona, na suprotnoj strani od upravne zgrade, došlo je do verbalnog sukoba gostujućih navijača sa nekim od brčanskih ljubitelja fudbala, ali se sve završilo bez incidenata - tvrdi sekretar Jedinstva Rade Cvjetković.

Što se tiče sukoba u službenim prostorijama, prvi operativac Brčaka ističe kako ima informaciju da je jedan od gostujućih funkcionera isprovocirao sukob.

- Nisam bio u svlačionici i ne mogu da kažem šta se desilo. Ali, prema informacijama koje sam dobio od ljudi koji su tu bili prisutni, jedan od članova uprave Rudara je isprovocirao sukob i onda pobjegao u svlačionicu svog tima. Uostalom, policija je bila prisutna, odmah je reagovala, uzela izjave svih prisutnih i sada je sve na njima. Siguran sam da ovakvi i slični, potpuno nepotrebni incidenti, neće poremetiti dobre odnose koji vladaju između Jedinstvo i Rudar Prijedor - poručio je Cvjetković.

 

Nije izgovor za lošu igru 

Prvi čovjek prijedorskog prvoligaša Darko Milunović naglasio je da su savršeno svjesni loše forme i da ne traže opravdanje.

- Nije ovo skretanje teme sa naše trenutno loše forme. Od Kup utakmice sa Rudarom iz Kaknja u blagom smo padu i ne igramo onako kako bi se od ove ekipe očekivalo. Odgovorno tvrdim da Igor Janković i njegovi saradnici imaju našu punu podršku i vjerujem da ćemo vrlo brzo ponovo biti pravi - poručio je Milunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana