Fočanski prvoligaš ambiciozno ulazi u novu sezonu: Zadatak izbjeći borbu za opstanak

Siniša Kotaraš
Fočanski prvoligaš ambiciozno ulazi u novu sezonu: Zadatak izbjeći borbu za opstanak

FOČA - Nakon samo sezone igranja u Drugoj ligi, fudbaleri Sutjeske su ponovo članovi Prve lige Republike Srpske. Istina, u trenutku prekida prvenstva zbog pandemije virusa korona Fočaci su zauzimali mjesto u sredini tabele, ali su zahvaljujući proširenju Prve lige ponovo članovi najvišeg ranga takmičenja.

Naravno, u Foči i okolini odluka Fudbalskog saveza Republike Srpske da Sutjeska bude uvršćena u elitu dočekana je sa oduševljenjem, a u samom klubu su svjesni da im tek predstoji pravi rad jer ne žele sebe da dovode u situaciju da ponovo brinu o statusu.

- Sva ta priča o povratku u Prvu ligu je donijela dosta toga pozitivnog u i oko kluba, što moramo iskoristiti kako bismo ozbiljnim radom ponovo povratili poljuljane pozicije. Naša omladinska škola odlično radi, u klubu je sada prava atmosfera, iako je bilo određenih finansijskih problema. Uspjeli smo da saniramo većinu problema zahvaljujući, između ostalog, i podršci opštine i načelnika Radisava Mašića. Imamo i nekoliko sponzora i pokušaćemo da taj krug proširimo - istakao je trener Sutjeske Duško Rašević.

Pripreme za narednu sezonu odavno su počele, a u Foči nastoje da oforme tim koji će se upustiti u borbu za što bolji plasman u Prvoj ligi.

- Trenutno uz nekoliko iskusnijih fudbalera imamo dvadesetak igrača iz naše omladinske škole. Naravno, svjesni smo da nam za viši rang treba i jači tim, pa pokušavamo da angažujemo nekoliko kvalitetnih pojačanja. Prvo smo razgovarali sa fudbalerima koji su ponikli u Foči, a sada igraju u drugim sredinama, a uporedo smo i u kontaktu sa još nekoliko igrača, jer želimo da sastavimo respektabilan tim. Ipak, u svemu tome oslonac će nam i dalje biti naš omladinski pogon, kao i momci iz okruženja - naglasio je Rašević.

Sutjeska odavno ima kvalitetan stadion, opremljen reflektorima, tako da u Foči, kada su uslovi za rad u pitanju, ne treba da brinu.

- Stadion ispunjava sve uslove, svake godine se konstantno ulaže u njega, tako da je sada potpuno spreman, ne samo za Prvu, već i za Premijer ligu. Što se tiče samih ambicija i ciljeva, nama je prvenstveno želja da postanemo stabilan prvoligaš, te da se izborimo za plasman do šestog mjesta. I naravno, da afirmišemo što više mladih igrača - zaključio je Rašević. 

Rasadnik talenata

Sutjeska je oduvijek bila poznata kao veliki rasadnik talenata i može da se pohvali fudbalerima koji su napravili sjajne karijere.

- Stariji ljubitelji fudbala sjećaju se Radmila Mihajlovića i braće Paprica, Zorana i Rade, a u poslijeratnom periodu prvo ime zasigurno je Rade Krunić. Tu je i Vladan Danilović, prvotimac Borca, od kojeg tek očekujemo da u inostranstvu pokaže sve svoje kvalitete - poručio je trener Duško Rašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana