FK “Borac” iz Šamca započeo pripreme

Srna
FK “Borac” iz Šamca započeo pripreme

ŠAMAC - Šamački Fudbalski klub “Borac” danas je započeo pripreme za nastavak proljećnog dijela prvenstva, koje će trajati šest sedmica i tokom kojih će odigrati šest pripremnih utakmica.

 Predsjednik Upravnog odbora /UO/ FK “Borac” Milorad Bijelović izrazio je nadu da će pripreme proteći u najboljem redu, bez povreda igrača i da će ih poslužiti vrijeme.

Bijelović je istakao da je izabran novi UO kluba, ojačan stručni štab, doveli su kondicionog trenera i trenera golmana kako bi “Borac” na proljeće pružio bolju igru i realizaciju tokom proljećnog dijela Druge lige Republike Srpske, grupa “Zapad”.

On se nada da će biti ispunjeni zacrtani ciljevi i da će omogućiti igračima sve neophodne uslove kako bi nesmetano mogli trenirati, te obezbijediti da FK “Borac” sa tradicijom dugom 102 godine postojanja, kao najstariji klub u Republici Srpskoj, ima poštovanje.

Šef Stručnog štaba FK “Borca” Bojan Magazin rekao je da će kompletne pripreme odraditi na svom stadionu i da za sada imaju jednog novog igrača dvadesetdvogodišnjeg Gabrijela Blagojevića iz Orašja 22 godine koji igra poziciju napadača.

Načelnik Šamca Đorđe Milićević je istakao da su svi uslovi za početak priprema obezbijeđeni i da je opština izdvojila finansijska sredstva i za ovu godinu za funkcionisanje “Borca”.

Milićević je dodao da FK “Borac” i on očekuju od Poreske uprave da odobri reprogram duga koji bi u narednom periodu umjesto kluba plaćala opština Šamac.

“FK žBoracž je rješenjem Poreske uprave obavezan da plati 300.000 KM kamate za neplaćeni porez za period od 2014-2019 godine. Meni je žao da Fudbalski savez Republike Srpske sve vrijeme nije smatrao shodnim da pomogne FK “Borac” i da se uključe u rješavanje ovog problema”, rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana