Festival rukometa i druženja u najvećem grada Semberije

Dušan Repija
Festival rukometa i druženja u najvećem grada Semberije

BIJELjINA - Od danas do nedjelje Bijeljina će biti u znaku rukometa jer će na šesti “Bijeljina handball cup” doći više od 1.000 mladih rukometaša i rukometašica iz pet zemalja.

Najmasovniji turnir u okruženju postao je prepoznatljiv daleko van granica Srpske i BiH, pa će domaćini iz Rukometnog kluba Bijeljina imati čast da ugoste ekipe iz Srbije, Crne Gore, Mađarske, Hrvatske i BiH. Direktor turnira Obrenko Miljković sa najbližim saradnicima potrudio se da se svi osjećaju kao kod kuće, jer je osim rukometa u fokusu druženje, kao i promocija najvećeg grada Semberije koji i te kako ima šta da ponudi gostima.

- Spremni smo da dočekamo naše prijatelje. Radili smo minulih dana danonoćno kako bismo sve pripremili i bili dobri domaćini i vjerujem da smo uspjeli. Kada smo počinjali, nismo mogli ni da zamislimo da ćemo imati toliko gostiju, pa smo još ponosniji što smo uspjeli - rekao je Miljković.

Prva lopta sa centra krenuće danas u 16 časova, a do nedjelje naveče biće odigrano više od 120 utakmica i to u etno-selu Stanišići i sali bijeljinske Gimnazije.

- Kod djevojaka će se takmičiti godišta od 2004. do 2010, a imaćemo pobjednike u svim generacijama. Najmlađi rukometaši imaće 12, a najstariji 17 godina. Očekujemo zaista dobre partije jer nam u goste dolaze mahom klubovi koji veliku pažnju posvećuju radu sa mladima, baš kao što činimo i mi u Bijeljini.

Svečano otvaranje festivala rukometa zakazano je za subotu od 21 čas u etno-selu Stanišići.

- Veliku zahvalnost dugujemo ljudima koji vode ovaj kompleks. Od prvog izdanja turnira svesrdno nam pomažu, a da nije tako, sigurno ne bismo uspjeli da napravimo ovako masovan događaj. Turnir je podržalo i Ministarstvo porodice, omladine i sporta, kao i grad Bijeljina - rekao je Miljković.

Ne može se reći da je Bijeljina rukometni grad, ali to sigurno postaje zahvaljujući sjajnom radu ljudi koji vode prvoligaša Srpske. Računajući seniorski pogon, u klubu trenira oko 150 rukometaša.

- Sve zasluge za to idu našem predsjedniku Bogdanu Rankiću. Svojevremeno je igrao ­za Metaloplastiku, živio u SAD i kada se vratio, ušao je u ovu priču sa ogromnim znanjem i željom da pokrene nešto što ima zdrave osnove. To sigurno imamo jer je 90 odsto prvotimaca prošlo našu školu rukometa - rekao je Miljković.

Stiže i Rebrača

Promotor turnira je legendarni srpski rukometaš Nedeljko Jovanović, a interesantno je da će turnir posmatrati i proslavljeni košarkaš Željko Rebrača.

- Pratio nas je na društvenim mrežama i svidjela mu se ideja, pa nam je velika čast što je prihvatio poziv da bude naš gost. Od šampiona kao što su Neđo i on mladi mogu da nauče mnogo - rekao je Miljković.

U promociji turnira učestvovali su i Vladimir Cupara, Luka Perić, Miloš Kos, Stefan Sunajko...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana