Evrogol Bradonjića za remi Radnika i Sarajeva

D.R.
Evrogol Bradonjića za remi Radnika i Sarajeva

BIJELjINA - Fudbaleri Radnika remizirali su sa liderom na tabeli Premijer lige Sarajevom (1:1) i dodatno zakomplikovali situaciju na na vrhu.

Bijeljinici su uspjeli da se oporave poslije greške njihovog golmana Luke Bilobrka na startu drugog poluvremena kada je nespretno reagovao poslije jedne povratne lopte Miloša Simonovića. U nastavku su imali više od igre, a nagrada je stigla u vidu fantastičnog gola rezerviste Vladimira Bradonjića koji je sa ivice šesnaesterca matirao Vladana Kovačevića. Radnik je tako došao do 26. boda u 16 utakmica, dok Sarajevo ima 32. Ovakvim raspletom mogu da budu zadovoljni Željezničar (29) i Borac (27) koji imaju priliku da se dodatno približe samom vrhu.

Fudbaleri Zvijezde 09 nisu uspjeli da iskoriste nagomilane probleme Čelika pa su porazom u Zenici (1:2) uprkos ranom vođstvu ostali na 6 bodova, daleko od zone opstanka.

Premijer liga BiH, 16. kolo: Radnik - Sarajevo 1:1, Čelik - Zvijezda 09 2:1. Od 16 igraju Zrinjski - Tuzla Siti, a od 16:30 Sloboda - Željezničar. Sutra, 13:30 Mladost - Borac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana