Eva Mori Pavlović najbolja igračica Balkanskog kupa: Iz Banjaluke ka trofeju Čelendž kupa

Dejan Kondić
Eva Mori Pavlović najbolja igračica Balkanskog kupa: Iz Banjaluke ka trofeju Čelendž kupa

BANjALUKA - Odbojkašice PTT-a iz Ankare pobjednice su Balkanskog kupa čiji je domaćin bila Banjaluka.

Turski tim u dvorani “Borik” zabilježio je maksimalan učinak od četiri pobjede iz isto toliko utakmica. Iako lišeni usluga tandema srpskih internacionalki Bjanke Buše i Sare Carić ni u jednom momentu njihov trijumf nije došao pod znak pitanja. Tehničar pobjedničkog sastava Eva Mori Pavlović izabrana je za najboljeg igrača turnira i najboljeg tehničara na BVA kupu. Diktirala je igru svog tima i bila najdominantnija figura u banjalučkom hramu sporta. U razgovoru za “Glas Srpske” nije krila zadovoljstvo zbog osvajanja trofeja.

- Presrećna sam kao i moje saigračice zbog ovog trijumfa. Došle smo bez najbitnijih djevojaka i uspjele smo doći do pehara. Moram istaći da sam ponosna na svoju ekipu. Što se tiče ovog priznanja zaista sam srećna, mada je cijela ekipa odradila odličan posao. Trudim se da im pomognem, da ostvarimo što bolje rezultate. Još kada nam se vrate Bjanka i Sara, to će biti to - rekla je Mori Pavlović.

Lucidni tehničar priznala je da zbog Buše prati igre reprezentacije Srbije na Svjetskom prvenstvu i da navija za “orlice”.

- Sve gledamo Mundijal i navijamo za Bjanku. Nismo se čule zbog njenih obaveza, ali znam da i ona prati šta mi radimo. Kada se vrati, ne sumnjam da će se lako uklopiti. Fali nam i Sara zbog povrede, ali držimo joj plačeve da se što prije oporavi - istakla je Mori Pavlović.

Slavljem u najvećem gradu Srpske PTT je izborio nastup u CEV Čelendž kupu gdje će za rivala u prvom kolu imati belgijski Šalu Šepel Lez Erlemon. Mečevi su na programu 23. i 30. novembra. Eva priznaje da u evropskom takmičenju imaju najviše ambicije.

- Nismo još pričali precizno o nekim ciljevima. Ono što  znam je da ćemo napasti Čelendž kup. Što se tiče turske lige, pokušaćemo da budemo u prvih šest ekipa, to jest da izborimo plasman u plej-of - zaključila je Mori Pavlović.

Drugo mjesto na BVA kupu pripalo je bukureštanskom Dinamu, trećeplasirani je beogradski Partizan. Domaći sastav Banjaluka Volej zauzeo je četvrto mjesto zabilježivši jednu pobjedu protiv posljednjeplasirane ekipe Rabotničkog iz Skoplja.

Šakotić najbolji libero

Jedno priznanje ostalo je u Banjaluci. Libero domaćeg tima Jelena Šakotić proglašena je za najbolju na svojoj poziciji. Najbolji korektor je Elif Boran iz pobjedničkog sastava. Gabrijela Dan iz bukureštanskog Dinama je najbolji primač, a njena saigračica Dalia Virlan je najbolji srednji bloker turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana