Ekspedicija RK Borac imala mnogo neprijatnih situacija u Peći: Kamenica u prozor uvertira pred meč

Dušan Repija
Ekspedicija RK Borac imala mnogo neprijatnih situacija u Peći: Kamenica u prozor uvertira pred meč

PEĆ - Ekspedicija rukometnog kluba Borac imala je izuzetno neprijateljski doček u Peći, a uvertira u meč bilo je kamenovanje autobusa “crveno-plavih”.

Banjalučani su na kraju izgubili sa 22:29 i završili takmičenje u drugom kolu EHF Evropa kupa, jer su u prvom meču slavili sa tri gola razlike. Ovakav rasplet mogao je da se nasluti već poslije uvodnih petnaestak minuta. Arbitri iz Makedonije, od kojih je jedan Albanac, dozvolili su domaćim vrlo grubu igru, pa su Marko Lukić i Nikola Knežević zbog ružnih startova krvavi izlazili na klupu. Tu se otprilike može staviti i tačka kada je riječ o dešavanjima na terenu, jer bi i mnogo iskusnije ekipe od “vrtića” Mirka Mikića poklekle u takvom okruženju. Međutim ono što se dešavalo prije i tokom utakmice na tribinama nikako se ne može podvesti pod sport.

- Ne bi bilo pošteno reći da se domaćini nisu potrudili da nam obezbijede sigurnost, ali nije bilo nimalo prijatno. Već kada smo došli rečeno nam je da ne smijemo izlaziti iz hotela, a sve je eskaliralo pred utakmicu. Rekli su nam da bi bilo dobro da putujemo autobusom koji su nam oni obezbijedili, a kada smo stigli pred dvoranu kamenica je pogodila prozor kod koga je sjedio Aleksandar Milićević - naveli su iz Borca.

Dodaju da su se sa tribina mogle čuti pjesme koje veličaju UČK i vrijeđaju Srbe, te da je više od 80 odsto gledalaca imalo majice na kojima je iscrtana zastava “velike Albanije”.

- Jedan od igrača je psovao majku našim igračima... Jednostavno, atmosfera je bila više nego neprijateljska, pa smo srećni što smo bez povreda došli kući izuzimajući Lukića i Kneževića, koje su ipak zaradili na terenu i brzo će se oporaviti - poručeno je iz Borca.

Banjalučani nemaju mnogo vremena za odmor i oporavak, jer već sutra dočekuju Krivaju u prvenstvenom duelu.

- Teška je utakmica iza nas, težak poraz, izgorjeli smo u atmosferi. Utakmica je bila veoma jaka, muška, donijeli smo neke pogrešne odluke u bitnim trenucima... Sada nas čekaju dvije domaće utakmice u Premijer ligi, protiv Krivaje i Sloge iz Gornjeg Vakufa. Moramo što prije da se oporavimo i nastavimo seriju pobjeda u prvenstvu - rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana