EHF pokrenuo istragu: Borac čeka kazna zbog skandiranja navijača

Dušan Repija
Foto: D.Pozderović

BANjALUKA - Evropska rukometna federacija (EHF) pokrenula je istragu o dešavanjima na meču EHF Evropa kupa Borac - Besa, navodeći da su navijači domaćih pjevali pjesme koje vrijeđaju goste iz Peći.

Na službenoj stranici EHF-a navodi se da je delegat podnio izvještaj, te da EHF ima i video materijal kao dokaz. Direktor Borca Vladimir Branković ističe da je na terenu sve bilo u redu, te da su tim iz samoproglašenog Kosova dočekali tako da mu ništa ne fali.

- Učinili smo sve da se rukometaši Bese osjećaju bezbjedno i dobili povratnu informaciju da je zaista bilo tako. Sa druge strane, na to šta će skandirati publika niko ne može da utiče. Nazvao bih to klasičnim repertoarom „balkanske rivijere“ koji jednako često uporebljavaju navijači svih balkanskih zemalja - rekao je Branković.

Predviđena kazna u ovakvim slučajevima najčešće je novčana uz zabranu prisustva publike u nekoliko mečeva. Prije puta za Peć, Banjalučani večeras igraju u Trebinju zaostali meč šestog kola Premijer lige. Biće to duel do sada neporaženih ekipa, pošto Leotar i Borac do sada imaju po četiri pobjede.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana