Dupli program Igokee

Milan Zubović
Dupli program Igokee

LAKTAŠI - Dupli program čeka košarkaše Igokee ovog vikenda. Prvo će u subotu od 20 časova biti gosti barskog Mornara u drugom kolu ABA lige, a dan kasnije po povratku iz Crne Gore takođe u isto vrijeme gostovaće Vogošći u prvom kolu Lige BiH.

Svi u klubu se prvi put susreću sa ovom situacijom, a misli su usmjerene ka crnogorskom predstavniku koji je daleko teži rival od Vogošćana. Mornar je dobio prvi susret prvog kola protiv Cibone za razliku od Igokee koja je poražena od Partizana pred svojim navijačima.

- Idemo na gostovanje posle poraza od Partizana na domaćem terenu i to na jednu loptu te je rezultat mogao da bude u našu korist. Analizirali smo taj meč i uvidjeli kako smo igrali tako da trebamo zadržati energiju iz tog meča koja je bila na visokom nivou. Sada idemo sa ciljem da pobijedimo bez obzira na to to igramo u gostima. Mornar ima mnogo iskusnih igrača koji znaju kako da igraju ABA ligu tako da očekujem veoma neizvjesnu utakmicu i našu pobjedu. Barani su mnogo jaki na bekovima i svaki od njih može da ubaci veliki broj poena, ali napravićemo taktiku kako da ih branimo. Ako to timski ispoštujemo u odbrani jedan na jedan možemo do trijumfa - rekao je plejmejker Igokee Darko Talić.

Pomoćni trener ekipe iza Aleksandrovca Marko Barać složio se sa Talićem i najavio veliku borbu u Baru protiv ekipe koja se mnogo pojačala i istakla kandidaturu za plasman među četiri najbolja tima. Kada je u pitanju utakmica sa Vogošćom rekao je da nije upoznat sa kvalitetom protivnika.

- Moramo da pokažemo poštovanje preka svakom protivniku i raspodelićemo opterećenje. Imamo mlade momke, ali ekipu ne treba deliti po tome ko je mlađi, a ko stariji. Imaju talenat koji treba da pretvore u kvalitet i ko god dobije šansu biće spreman. O ambicijama ne bih mnogo da govorim, idemo utakmicu po utakmicu da vidimo ko sa čime raspolaže i gde će nas odvesti. Prema informacijama, Vogošća je kasnila sa selekcijom igrača i početkom priprema pa su oni za nas najveća nepoznanica od svih timova u BiH - naglasio je Barać..

U drugom kolu ABA lige sastaju se, subota: Primorska - Partizan (18), Mornar - Igokea (20). Nedjelja: Cedevita Olimpija - Cibona (17), Crvena zvezda - Budućnost (20). Ponedjeljak: Zadar - Krka (18). FMP - Mega (igrano u petak).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana