Drvar: Na prvi trening džudoa došlo 50 djece, treninzi besplatni

Srna
Foto: Srna

DRVAR- Oko 50 djece došlo je na prvi trening u džudo školu u Drvaru koja je počela sa radom i u kojoj će djeca do 14 godina trenirati besplatno.

Treninzi će se održavati u sali osnovne škole, a vodiće ih David Balaban, višestruki prvak BiH, osvajač Balkanske medalje u džudou, te učesnik evropskih i svjetskih takmičenja.

"Došlo je više djece nego što smo očekivali. Prezadovoljni smo i očekujemo još više mališana koji će se uključiti u treninge", rekao je Balaban Srni, te dodao da očekuje podršku opštine Drvar u nabavci opreme za treninge.

Jedan od trenera Dunja Balaban naglasila je da će biti formirane dvije do tri grupe mališana.

"Za sljedeću nedjelju stižu nam i kimona za male sportiste koje smo dobili kao donaciju od džudo kluba 'Hamburg' iz Nj"emačke", rekla je Balabanova Srni.

Ona je iskazala nadu da će novootvorena džudo škola u Drvaru iznjedriti velika imena u sportu.

Prvom treningu prisustvovao je šampion u džudou Harun Sadiković iz Bihaća, koji je rekao da je Drvar uvijek bio grad ovog sporta i da će, kada god bude u mogućnosti, dolaziti u Drvar i mališanima prenositi svije znanje.

"Teško je biti sportista u BiH, ali ja nisam odustajao, tako sam postao i osvajač svjetske, evropske i balkanskih medalja koje više i ne brojim. Mladi trebaju imati svoj cilj i težiti ka ostvarenju istog", poručio je Sadiković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana